OVA HRANA JE PODMUKLI OTROV: Pod hitno prestanite jesti ove namirnice ako želite dugo i zdravo živjeti
Obilje prehrambenih proizvoda privlači nas s polica supermarketa. No, prema mišljenju stranih, ali i domaćih nutricionista neke namirnice naprosto treba izbjegavati, ako želite živjeti dugo i zdravo jer u njima se nalaze toksini štetni po organizam.
Pašteta
Za spravljanje pašteta koristi se najeftinije i meso najlošije moguće kvalitete. Ali kada bi to bilo samo meso tada to i ne bi bio toliki problem. Jer u paštete se trpaju kožice, kosti, papci i hrskavice. Više od polovice paštete čini voda. A uz to tu su masnoće, kožice, škrob i razni začini te dakako emulgatori i ostale kemikalije dok mesa u pojedinim vrstama ima jedva 30 posto. U sve paštete trpa se hrpa soli, a one u crijevu još su štetnije od pašteta u konzervama. Međutim, ne morate se stoga zauvijek odreći omiljenog namaza. Pripremite ga u vlastitom domu i tada ćete znati što unosite u sebe.
Za spravljanje pašteta koristi se najeftinije i meso najlošije moguće kvalitete. Ali kada bi to bilo samo meso tada to i ne bi bio toliki problem. Jer u paštete se trpaju kožice, kosti, papci i hrskavice. Više od polovice paštete čini voda. A uz to tu su masnoće, kožice, škrob i razni začini te dakako emulgatori i ostale kemikalije dok mesa u pojedinim vrstama ima jedva 30 posto. U sve paštete trpa se hrpa soli, a one u crijevu još su štetnije od pašteta u konzervama. Međutim, ne morate se stoga zauvijek odreći omiljenog namaza. Pripremite ga u vlastitom domu i tada ćete znati što unosite u sebe.
Margarin
O, da. Još jedan omiljeni namaz margarin radi se od biljnih ulja, koja se iz suncokreta izvlače pomoću kemikalija, visoka temperatura u procesu prerade ulja uništava sve vitamine i antioksidanse koje sadrže te dovodi do stvaranja slobodnih radikala koji mogu izazvati velika oštećenja na stanicama te povećati rizik od raka. Ulja su to koja su već u startu nezdrava. A dodavanje novih kemikalija dovodi margarin u čvrsto i prepoznatljivo stanje, koje je vrlo štetno. I zato umjesto margarina, na kruh radije mažite maslac ili pak dobru staru svinjsku mast.
O, da. Još jedan omiljeni namaz margarin radi se od biljnih ulja, koja se iz suncokreta izvlače pomoću kemikalija, visoka temperatura u procesu prerade ulja uništava sve vitamine i antioksidanse koje sadrže te dovodi do stvaranja slobodnih radikala koji mogu izazvati velika oštećenja na stanicama te povećati rizik od raka. Ulja su to koja su već u startu nezdrava. A dodavanje novih kemikalija dovodi margarin u čvrsto i prepoznatljivo stanje, koje je vrlo štetno. I zato umjesto margarina, na kruh radije mažite maslac ili pak dobru staru svinjsku mast.
Sir u listićima
Ovaj sir ne priprema se od čistog sira, to vam je valjda jasno. On se sprema od onoga što ostane u procesu proizvodnje sireva. U njemu se nalazi svega 50 posto sira dok ostale sastojke čine voda, masnoće, emulgatori i umjetne boje da bi proizvod imao što bolji oku. U ovom siru ima dvostruko više soli nego u običnom. A masnoća? Njih pak ima više nego u bilo kojem drugom mliječnom proizvodu.
Ovaj sir ne priprema se od čistog sira, to vam je valjda jasno. On se sprema od onoga što ostane u procesu proizvodnje sireva. U njemu se nalazi svega 50 posto sira dok ostale sastojke čine voda, masnoće, emulgatori i umjetne boje da bi proizvod imao što bolji oku. U ovom siru ima dvostruko više soli nego u običnom. A masnoća? Njih pak ima više nego u bilo kojem drugom mliječnom proizvodu.
Kokice
Na listi osobito štetnih namirnica svrstavaju se i kokice. Ali ne one dobro znane ispečene na štednjaku, već kokice iz mikrovalne pećnice. Jer u njima se nalazi kemikalija za koju je dokazano da povećava rizik od raka, utječe na plodnost te ometa rad bubrega. Mnoge kokice za mikrovalnu nakrcane su umjetnim okusima i transmasnim kiselinama te kemikalijama od kojih nastaju glavobolje i mučnine. Preporuka nutricionista je da ljubitelji kokica prave ovu grickalicu na tradicionalan način.
Na listi osobito štetnih namirnica svrstavaju se i kokice. Ali ne one dobro znane ispečene na štednjaku, već kokice iz mikrovalne pećnice. Jer u njima se nalazi kemikalija za koju je dokazano da povećava rizik od raka, utječe na plodnost te ometa rad bubrega. Mnoge kokice za mikrovalnu nakrcane su umjetnim okusima i transmasnim kiselinama te kemikalijama od kojih nastaju glavobolje i mučnine. Preporuka nutricionista je da ljubitelji kokica prave ovu grickalicu na tradicionalan način.
Hrenovke
Nokti, koža, papci, crijeva, žile, hrskavica i meso najlošije kvalitete melju se do neprepoznatljivosti. Dodaje im se potom soja, škrob, začini, voda, gomila soli, konzervansi, ali i boja koja se nalazi u ruževima za usne te ekstrakt paprike. Kada se sve to izmiješa, dobivaju se dobro nam znane hrenovke koje zbog svih ovih sastojaka i njihova utjecaja na organizam valja u potpunosti izbaciti iz uporabe. No, kao alternativa nude se domaće kobasice.
Nokti, koža, papci, crijeva, žile, hrskavica i meso najlošije kvalitete melju se do neprepoznatljivosti. Dodaje im se potom soja, škrob, začini, voda, gomila soli, konzervansi, ali i boja koja se nalazi u ruževima za usne te ekstrakt paprike. Kada se sve to izmiješa, dobivaju se dobro nam znane hrenovke koje zbog svih ovih sastojaka i njihova utjecaja na organizam valja u potpunosti izbaciti iz uporabe. No, kao alternativa nude se domaće kobasice.
Izvor: dnevno
Нема коментара:
Постави коментар