Претражи овај блог

уторак, 14. јун 2016.

Njemački kolač sa kajsijama




Potrebni sastojci:

  • 1000 g kajsija
  • 250 g maslaca na sobnoj temperaturi
  • 250 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • malo soli
  • 5 jaja
  • malo ruma
  • 500 g brašna
  • 1 prašak ze pecivo
  • 3 žlice mlijeka
Za glazuru:
  • 3 žumanca
  • 60 g šećera
  • Kesica pudinga od vanilije
  • Šolja kiselog vrhnja
  • 200 g lješnjaka isjeckanih ili grublje mljevenih
  • malo ruma
image: http://lifepressmagazin.com/wp-content/uploads/2014/06/kola%C4%8D-od-kajsija.jpg
kolač od marelica

Marelice očistite od koštica i narežite ih na kriške.
Šećer, vanilin šećer i sol pomiješajte s maslacem pa mutite mikserom dok ne dobijete pjenastu smjesu. U umućeni puter dodavajte jedno po jedno jaje neprestano miješajući pa dodajte i par kapi ruma.
U posebnoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo pa sve dodajte smjesi od maslaca i jaja miješajte da dobijete glatko tijesto. Ukoliko je tijesto previše gusto dodajte nekoliko žlica mlijeka jer tijesto treba biti pomalo tečno.
Četvrtastu tepsiju namastite i pospite s malo brašna, a zatim tijesto uspite u tepsiju i izravnajte. Preko tijesta poslažite marelice.
Preko kajsija sipajte glazuru koju ste napravili tako da ste jednostavno dobro izmiješali sve sastojke.
Kolač pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 175C, 45 minuta.

http://lifepressmagazin.com/

x

Нема коментара:

Постави коментар