Njemački kolač sa kajsijama
Potrebni sastojci:
- 1000 g kajsija
- 250 g maslaca na sobnoj temperaturi
- 250 g šećera
- 1 vanilin šećer
- malo soli
- 5 jaja
- malo ruma
- 500 g brašna
- 1 prašak ze pecivo
- 3 žlice mlijeka
Za glazuru:
- 3 žumanca
- 60 g šećera
- Kesica pudinga od vanilije
- Šolja kiselog vrhnja
- 200 g lješnjaka isjeckanih ili grublje mljevenih
- malo ruma
image: http://lifepressmagazin.com/wp-content/uploads/2014/06/kola%C4%8D-od-kajsija.jpg
Marelice očistite od koštica i narežite ih na kriške.
Šećer, vanilin šećer i sol pomiješajte s maslacem pa mutite mikserom dok ne dobijete pjenastu smjesu. U umućeni puter dodavajte jedno po jedno jaje neprestano miješajući pa dodajte i par kapi ruma.
U posebnoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo pa sve dodajte smjesi od maslaca i jaja miješajte da dobijete glatko tijesto. Ukoliko je tijesto previše gusto dodajte nekoliko žlica mlijeka jer tijesto treba biti pomalo tečno.
Četvrtastu tepsiju namastite i pospite s malo brašna, a zatim tijesto uspite u tepsiju i izravnajte. Preko tijesta poslažite marelice.
Preko kajsija sipajte glazuru koju ste napravili tako da ste jednostavno dobro izmiješali sve sastojke.
Kolač pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 175C, 45 minuta.
http://lifepressmagazin.com/
Нема коментара:
Постави коментар