Састојци Палацинке 3 ком јаја 3дл млека 2 дл киселе воде 300гр брашна тип 400
прстохват соли пола касицице сецера на врх ножа прашка за пециво 3 кашике уља за увијање 18 касика млевених ораха 18 касика сецера 3 / 4л млека Припрема 1. Палацинке - Умутити јаја пенасто, потом одмерити млеко, воду и додати јајима, лагано промесати.Додати прстохват соли, пола кашичице шећера, на врх ножа прашка за пециво и уље и промесати. Постепено додавати брасно и мутити миксером. Палацинке пеци у грејаном тефлонском тигању. За ову меру потребно Вам је 12 палацинки. Пекла сам их у тигању прецника 28цм. Сваку палачинку посути са једном касиком млевених ораха и са једном касиком сецера. 2.
Палацинке уроловати и ставити ред у керамицку, ватросталну или неку другу дубљу тепсију за пецење. ја увек користим тепсијице које су 28 цм дузине како би ставила тацно једну палачинку по дузини и редјала једну до друге. Ставите половину палацинки на дно. 3. Потомих поспите са три кашике ораха и три кашике шећера. 4. Ставите другу половину уролованих палацинки и опет поспите са три касике сецера и три кашике ораха. Залијте млеком и оставите да мало упију. 5. Пеците 15ак минута на температури од 200Ц. Само да мало порумене, колико да се запеку одозгоре.izvorhttp://www.srebrenifix.com/
U veliku posudu staviti vodu da proključa. Dobro oprati karfiol i razdvojiti na cvetiće. Staviti ih u ključalu vodu i kuvati dok ne omekšaju, otprilike 8-10 minuta. Izvaditi ih iz posude. Naseckati cvetiće u komade veličme zalogaja i ostaviti sa strane. Ne prosipati vodu u kojoj se kuvao karfiol.
2
Napraviti bešamel sos. Zagrejati mleko i lovorov list. U drugoj posudi rastopiti maslac. Dodati brašno i dobro umutiti varjačom kako se ne bi stvorile grudvice. Dodati toplo mleko. Kuvati 4-5 minuta. Začiniti bešamel prema ukusu. Dodati sir i mešati na laganoj vatri dok se ne rastopi. Dodati karfiol. Ostaviti na toplom.
3
Vodu u kojoj se kuvao karfiol staviti da proključa. Posoliti, dodati testeninu i skuvati al dente. Ocediti je i prebaciti u posudu za serviranje. Preliti umakom. Dobro promešati i servirati odmah. izvorhttp://www.recepti.com/