Претражи овај блог

недеља, 15. јануар 2017.

Пита са киселим купусом

Пита са киселим купусом


Састојци

  4 особе
  • 1 / 2кг готових кора за питу - у мом паковању је било 21
  • 1 главица киселог купуса
  • 2 главице црног лука
  • млевени црни бибер, уље, вода
  • priprema

    1. 1.
      Исецкати главицу купуса на ситне коцкице. У дубљу сиру серпу на уљу продинстати ситно сецкани црни лук да омекша. Омекшалом луку додати сецкани купус и динстати га уз доливање мало воде да купус омекша на средњој температури. Као за подварак, поступак исти. Готов купус, тј омексали купус зацинити само са бибером. Никако немојте додавати вегету или со, јер је купус вец довољно слан.
    2. 2.
      Коре поделити на 3 дела, бар сам ја моје делиле јер за сваки ролат користим по 7 кора тацно. Коре редјати по дузини једна преко друге, тако да свака преклапа кору испод до једње њене трецине. Када поредјате свиг 7 кора, тако једна на другу, тј боље рецено једна поред друге али да се вецим делом коре преклапају као на слици. Узети сољицу за кафу и сипати у њу пола уља, пола вод и тиме попрскати коре.
    3. 3.
      На порпскане коре нанети трецину фила од купуса. Ролат увити са леве стране на десну страну, и ставити на плех облозен пек папиром. Ролат премазати уљем. Поступак поновити и са преостала два ролата. Рерну угрејати на 200Ц, преко ролата ставити пек папир па пеци ролате око 35 мин да добију лепу румено зуту боју.
    4. izvor http://www.coolinarika.com/




Pita sa kiselim kupusom

Pita sa kiselim kupusom

  1 Reply
Slane pite i gibanice
Pita sa kiselim kupusom
Potreban materijal:
500g tankih kora za pitu
1kg kiselog kupusa
200g dimljenog suvog vrata
1 veći praziluk
80g pirinča
50ml ulja
mleveni biber, so
preliv
3 jaja
200ml kisele pavlake
300ml mleka
Pita sa kiselim kupusom
Priprema:
Kiseli kupus sitno naseckati. Praziluk i dimljeni suvi vrat iseckati na sitne kockice. Pirinač obariti uobičajeno i procediti od tečnosti. Na ulju propržiti praziluk, dodati kupus, pa uz povremeno mešanje dinstati uz dolivanje vode dok kupus ne omekša. Dodati zatim dimljeni suvi vrat, pirinač i začiniti po ukusu. Sve lepo izmešati i sjediniti. Dve kore za pitu poprskati uljem i staviti jednu preko druge, a zatim premazati filom i urolovati. Na isti način filovati i ostale kore, dok se ne utroši materijal. Rolate poslagati u okrugli nauljeni pleh za pečenje. Jaja, pavlaku i mleko dobro umutiti i preliti preko kora u plehu. Peći u rerni predhodno zagrejanoj na 200C dok lepo ne porumeni, nekih 40 minuta.