Potreban materijal:
500g tankih kora za pitu
1kg kiselog kupusa
200g dimljenog suvog vrata
1 veći praziluk
80g pirinča
50ml ulja
mleveni biber, so
preliv
3 jaja
200ml kisele pavlake
300ml mleka
Priprema:
Kiseli kupus sitno naseckati. Praziluk i dimljeni suvi vrat iseckati na sitne kockice. Pirinač obariti uobičajeno i procediti od tečnosti. Na ulju propržiti praziluk, dodati kupus, pa uz povremeno mešanje dinstati uz dolivanje vode dok kupus ne omekša. Dodati zatim dimljeni suvi vrat, pirinač i začiniti po ukusu. Sve lepo izmešati i sjediniti. Dve kore za pitu poprskati uljem i staviti jednu preko druge, a zatim premazati filom i urolovati. Na isti način filovati i ostale kore, dok se ne utroši materijal. Rolate poslagati u okrugli nauljeni pleh za pečenje. Jaja, pavlaku i mleko dobro umutiti i preliti preko kora u plehu. Peći u rerni predhodno zagrejanoj na 200C dok lepo ne porumeni, nekih 40 minuta.