Претражи овај блог

уторак, 14. јун 2016.

Banana bomboni na bezbroj načina




Banana u čokoladi, kokosu, orasima, slatkoj kremi, šlagu, ... Pokazat ćemo vam nekoliko ideja kako napraviti svoj tanjur banana bombona.
Ovo su fenomenalne ideje kada trebate "brzo i fino" slasticu za djecu ili iznenadne goste. Samo par minuta i gotovo. Izgleda tako zanimljivo i ukusno.

Sastojci za banana bombon
image: http://lifepressmagazin.com/wp-content/uploads/2013/05/banan1.jpg
banana

2 šalice komadića čokolade
2 žlice ulja
8 banana
1 vrećica cimeta
Po 1/2 šalice mljevenih oraha, izmrvljenog cornflakesa, sjeckanih badema, sušenih brusnica, kokosa, ... (izberite jednu ili nekoliko opcija)
Na tepsiju stavite masni papir za pečenje. Čokoladu otopite na malo ulja u manjoj posudi na srednjoj temperaturi. Miješajte dok se ne otopi u potpunosti. Neka se malo ohladi.
Orahe, bademe, brusnice, kokos i kornfleks stavite u odvojene posudice. Banane ogulite i narežite na deblje kolutove.
(Možete pokušati i na drugačiji način. Banane narežite na komadiće, stavite na malo ulja na plinski srednju temperaturu i miješajte dok se ne pretvore u gustu "papicu". Smjesu istresete na papir za pečenje, oblikovati u pravugaonik i ostavite da se u potpunosti ohladi. šećete na komade).

Kolutove banana (ili komade ukoliko ste se odlučili za drugu opciju) umačete u čokoladu vilicom ili čačkalicom i onda ih uvaljate u pripremljene orase, kokos, brusnice ... Slažete ih na tepsiju i zamrznite na dva sata prije služenja. Možete ih napraviti i samo u kombinaciji crne i bijele čokolade, ukrašene šlagom ili šarenim mrvicama za kolače.
Ove slastice mogu stajati u vrećicama za zamrzivač i do dva tjedna.
Imate li vi nekih sličnih ideja? Što pravite kada vam dođu gosti iznenada, kada vam treba nešto brzo, a ukusno?

http://lifepressmagazin.com/

x

Kolačići od mrkve




Volite li tortu od mrkve? Jeste li ikad probali slične kombinacije? Naša današnja preporuka su kolačići od mrkve koji će vas oduševiti izgledom i okusom.
Mora se priznati da mi nismo narod koji pretjerano ne voli eksperimentirati s okusima, tako da kod nas nije uobičajeno povrće stavljati u slatka jela. Ali, mi vam toplo preporučamo da se odvažite, probate i sigurno se nećete pokajati.
Recept smo pronašli na Cooking classy blogu.

Potrebni sastojci:

  • 1 ¼ šalice brašna
  • ½ zobenih pahuljica za instant zobenu kašu
  • ¾ žličice sode bikarbone
  • 1 ¼ žličice cimeta
  • ¼ žličice mljevenog đumbira
  • 1/8 žličice muškatnog oraščića
  • malo soli
  • ½ šalice omekšalog maslaca
  • ½ šalice običnog šećera
  • ½ šalice smeđeg šećera
  • 1 jaje
  • 1 žličica vanilija ekstrakta
  • 1 ¼ šalice naribane mrkve
  • ¾ šalice nasjeckanih oraha
Krema od krem ​​sira
  • 120 g krem ​​sira
  • 6 žlica maslaca
  • malo soli
  • ½ žličice vanilija ekstrakta
  • 1 šalica šećera u prahu
image: http://lifepressmagazin.com/wp-content/uploads/2014/05/keksi%C4%87i.jpg
keksići

U velikoj posudi za miješanje izmiješajte brašno, zob, sodu bikarbonu, cimet, oraščić, đumbir i so pa ostavite sa strane.
U posebnoj posudi mikserom mutite ½ šalice maslaca i šećer, a zatim dodajte jaje i vanilija ekstrakt. Na samom kraju umiješajte mrkvu i orahe. Suhe sastojke dodajte mokrima, umijesite tijesto i ostavite da stoji u hladnjaku sat i 15 minuta. Uključite pećnicu da se grije na 165C.
Pleh za pečenje obložite masnim papirom. Od smjese pravite kuglice i redajte na tepsiju. Neka svaka kuglica bude otprilike 32 g teška. Smjesa će biti ljepljiva, ali uspjet ćete oblikovati kuglice (možete i spuštati hrpice smjese žlicom).Neka razmak između kuglica biti najmanje 5 centimetara. Pecite keksiće 12-13 minuta.
Nakon pečenja, ostavite keksiće da se u potpunosti ohlade.
Kremu ćete napraviti tako da sve sastojke dobro umutite mikserom. Smjesom premazati donju stranu jednog keksića, pa poklopite drugim, kao da pravite male sendviče.

http://lifepressmagazin.com/


x