Претражи овај блог
среда, 15. јун 2016.
Šnicle od sira sa mešanom salatom
Šnicle od sira sa mešanom salatom
Ako želite brzo da pripremite obrok, ovo je recept za vas.
Porcije:
4
Težina pripreme:
lako
Kalorije:
Oko 710 kcal po osobi.
0 korisnici koji su probali ovaj recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci:
krastavac, paradajz, gauda, brašno, jaja, prezle, puter
Tip recepta:
Ako želite brzo da pripremite obrok, ovo je recept za vas.
Porcije:
4
Težina pripreme:
lako
Kalorije:
Oko 710 kcal po osobi.
0 korisnici koji su probali ovaj recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci:
krastavac, paradajz, gauda, brašno, jaja, prezle, puter
Tip recepta:
Recepti iste kategorije
Sastojci
Priprema
1. Krastavac oprati, oljuštiti, odstraniti seme i iseckati na kockice. Paradajz oprati, očistiti, iseckati. Luk oljuštiti i sitno iseckati, sa krastavcem i paradajzom sipati u činiju.
2. Sok od limuna pomešati sa solju, biberom i uljem, umešati u povrće.
3. U dva odvojena tanjira sipati brašno i prezle. Jaja umutiti u dubokom tanjiru i začiniti biberom.
4. Sa sira odseći koricu, pa svaki režanj uvaljati u brašno, jaja i prezle, tako da sa svih strana bude pokriven masom za pohovanje.
5. Šnicle od sira sa svake strane po tri minuta pržiti na masnoći zagrejanoj na umerenoj temperaturi. Staviti na tople tanjire, služiti sa pripremljenom salatom.
stvarukusa.rs
1. Krastavac oprati, oljuštiti, odstraniti seme i iseckati na kockice. Paradajz oprati, očistiti, iseckati. Luk oljuštiti i sitno iseckati, sa krastavcem i paradajzom sipati u činiju.
2. Sok od limuna pomešati sa solju, biberom i uljem, umešati u povrće.
3. U dva odvojena tanjira sipati brašno i prezle. Jaja umutiti u dubokom tanjiru i začiniti biberom.
4. Sa sira odseći koricu, pa svaki režanj uvaljati u brašno, jaja i prezle, tako da sa svih strana bude pokriven masom za pohovanje.
5. Šnicle od sira sa svake strane po tri minuta pržiti na masnoći zagrejanoj na umerenoj temperaturi. Staviti na tople tanjire, služiti sa pripremljenom salatom.
stvarukusa.rsPunjene tikvice sa piletinom
Punjene tikvice sa piletinom
Oduševite ukućane ovim jednostavnim, ali veoma ukusnim jelom
Vreme pripreme:
srednje
Težina pripreme:
lako
1 korisnik je pripremio ovaj receptIsproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci:
tikvice, beli luk, crni luk, piletina, so, biber, kisela pavlaka
Tip recepta:
Oduševite ukućane ovim jednostavnim, ali veoma ukusnim jelom
Vreme pripreme:
srednje
Težina pripreme:
lako
1 korisnik je pripremio ovaj receptIsproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci:
tikvice, beli luk, crni luk, piletina, so, biber, kisela pavlaka
Tip recepta:
Recepti iste kategorije
Sastojci
2-3 glavice crnog luka
2-3 čena belog luka
4-5 tikvica
2-3 fileta piletine (ili jedne pileće grudi)
aleva paprika
so, biber
kečap
2 dl kisele pavlake
2-3 glavice crnog luka
2-3 čena belog luka
4-5 tikvica
2-3 fileta piletine (ili jedne pileće grudi)
aleva paprika
so, biber
kečap
2 dl kisele pavlake
2-3 čena belog luka
4-5 tikvica
2-3 fileta piletine (ili jedne pileće grudi)
aleva paprika
so, biber
kečap
2 dl kisele pavlake
Priprema
Na ulju propržite crni luk, dodajte beli luk, a tikvice operite, isecite ih po dužini i izdubite da se dobije oblik čamaca, pa izdubljeni deo tikvica iseckajte na kockice i dodajte u luk. Pileće meso posebno skuvajte, iseckajte na kockice i dodajte prethodnoj smesi. Sve zajedno dinstajte dok ne ispari sva voda, dodajte alevu papriku, posolite i pobiberite. Punite tikvice ovom smesom, poređajte ih u vatrostalnu činiju ili pleh i pre pečenja ih prelijte kečapom. Kad tikvice budu skoro pečene, izvadite ih iz rerne, prelijte kiselom pavlakom i vratiti u rernu da se još malo zapeku.
http://www.stvarukusa.rs/
Na ulju propržite crni luk, dodajte beli luk, a tikvice operite, isecite ih po dužini i izdubite da se dobije oblik čamaca, pa izdubljeni deo tikvica iseckajte na kockice i dodajte u luk. Pileće meso posebno skuvajte, iseckajte na kockice i dodajte prethodnoj smesi. Sve zajedno dinstajte dok ne ispari sva voda, dodajte alevu papriku, posolite i pobiberite. Punite tikvice ovom smesom, poređajte ih u vatrostalnu činiju ili pleh i pre pečenja ih prelijte kečapom. Kad tikvice budu skoro pečene, izvadite ih iz rerne, prelijte kiselom pavlakom i vratiti u rernu da se još malo zapeku.
http://www.stvarukusa.rs/
Пријавите се на:
Постови (Atom)