Претражи овај блог

среда, 15. јун 2016.

Ćuftice od mrkve

Ćuftice od mrkve


Probajte pikantne zalogaje od ukusne mrkve.
Vrijeme pripreme: 
kratko
Težina pripreme: 
lako

1
2
3
4
5

Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
mrkva, jaja, brašno, luk, griz, so, pecivo
Tip recepta:

Recepti iste kategorije


Sastojci

1 kg mrkve 
jajeta
kašika brašna 
2 glavice crnog luka
2-3 češnja češnjaka
3 žlice griza 
zemička so

priprema

1. Mrkvu očistite, operite i obarite u slanoj vodi. Ocijedite i dobro ispasirajte vilicom. 
2. U mrkvu umiješajte jaja, brašno, griz, iseckane crni i bijeli luk, ovlaženu i iscečenu zemičku. Po potrebi dosolite i masu dobro ujednačite.
3. Pravite ćuftice i pržite ih na vrelom ulju.
stvarukusa.rs

Šnicle od sira sa mešanom salatom

Šnicle od sira sa mešanom salatom


Ako želite brzo da pripremite obrok, ovo je recept za vas.

Porcije: 
4
Težina pripreme: 
lako
Kalorije: 
Oko 710 kcal po osobi.

1
2
3
4
5

Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
krastavac, paradajz, gauda, brašno, jaja, prezle, puter
Tip recepta:

Recepti iste kategorije


Sastojci

manji krastavac
paradajza
glavica crvenog luka
kašika soka od limuna
sobiber
2 kašike ulja
2 kašike brašna
8 kašika prezli
2 jaja
8 debljih režnjeva gaude (po oko 60 g )
2 kašike putera

Priprema

1. Krastavac oprati, oljuštiti, odstraniti seme i iseckati na kockice. Paradajz oprati, očistiti, iseckati. Luk oljuštiti i sitno iseckati, sa krastavcem i paradajzom sipati u činiju.
2. Sok od limuna pomešati sa solju, biberom i uljem, umešati u povrće.
3. U dva odvojena tanjira sipati brašno i prezle. Jaja umutiti u dubokom tanjiru i začiniti biberom.
4. Sa sira odseći koricu, pa svaki režanj uvaljati u brašno, jaja i prezle, tako da sa svih strana bude pokriven masom za pohovanje.
5. Šnicle od sira sa svake strane po tri minuta pržiti na masnoći zagrejanoj na umerenoj temperaturi. Staviti na tople tanjire, služiti sa pripremljenom salatom.
stvarukusa.rs

Punjene tikvice sa piletinom

Punjene tikvice sa piletinom



Oduševite ukućane ovim jednostavnim, ali veoma ukusnim jelom
Vreme pripreme: 
srednje
Težina pripreme: 
lako

1
2
3
4
5

Nema glasova.
1 korisnik je pripremio ovaj receptIsproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
tikvice, beli luk, crni luk, piletina, so, biber, kisela pavlaka
Tip recepta:

Recepti iste kategorije


Sastojci

2-3 glavice crnog luka
2-3 čena belog luka
4-5 tikvica
2-3 fileta piletine (ili jedne pileće grudi)
aleva paprika
so, biber
kečap
2 dl kisele pavlake

Priprema

Na ulju propržite crni luk, dodajte beli luk, a tikvice operite, isecite ih po dužini i izdubite da se dobije oblik čamaca, pa izdubljeni deo tikvica iseckajte na kockice i dodajte u luk. Pileće meso posebno skuvajte, iseckajte na kockice i dodajte prethodnoj smesi. Sve zajedno dinstajte dok ne ispari sva voda, dodajte alevu papriku, posolite i pobiberite. Punite tikvice ovom smesom, poređajte ih u vatrostalnu činiju ili pleh i pre pečenja ih prelijte kečapom. Kad tikvice budu skoro pečene, izvadite ih iz rerne, prelijte kiselom pavlakom i vratiti u rernu da se još malo zapeku.
http://www.stvarukusa.rs/