Krompir sa tikvicama Iz rerne
Jednostavan i brz prilog UZ malo luka i šargarepe preliveno pavlakom, jajetom i sa malo sira Koji obogaćuju in ovo jelo.
Sastojci:
- 1 Veca tikvica
- 4-5 krompira
- 1 Veca šargarepa
- 2 mlada luka
- 3 Cela jaja
- 200 gr kisele pavlake
- 50 ml vode
- 1 kašika suvog Zalina
- malo Soli
- 100 gr tvrdog sira
Priprema:
Uključiti rernu na 200 stepeni.
Očistiti krompir, tikvicu i šargarepu.
Iseći SVE NA kolutove debljine 5mm.
Na dno usuti malo ulja (2-3 kašike) i posuti sa Pola iseckanog luka.
Naizmenično slagati Kolut kromira pa Kolut tikvice u krug.
Između staviti kolutove šargarepe.
Posuti ostakom luka.
Umutiti pavlaku, jaje, Suvi začin i malo Soli sa sirom izrendanim na sitnu rešetku, pa dodati i vodu.
Ovom masom preliti tikvice i krompir.
Staviti Preko alu foliju i peći 30 Minuta pa skinuti foliju i ECI SVE DOK odgore lepo NE porumeni.
Prohladiti i poslužiti.
IZVOR http://domacirecepti.net/krompir-sa-tikvicama-iz-rerne/