Претражи овај блог

петак, 17. јун 2016.

Rižoto s tikvicom, limunom i tunom

Rižoto s tikvicom, limunom i tunom



  • A
  • 60 min
  • 4-6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Rižoto s tikvicom, limunom i tunom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s tikvicom, limunom i tunom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Povrtnu juhu ulijemo u lonac i držimo je na toplom.
  2. Očišćeni ljubičasti luk narežemo na kockice, stavimo u tavu na maslac i pržimo na laganoj vatri. Očišćene režnjeve češnjaka usitnimo i stavimo preko luka.
  3. Kad je povrće omekšalo u tavu ulijemo još malo maslinovog ulja, dodamo rižu i sve zajedno miješamo kako bi riža upila masnoću od prženja. Potom dodamo sok od limuna i polako polijevamo povrtnom juhom te kuhamo 15-min miješajući.
  4. Zatim narežemo tikvicu, dodamo je u rižoto te nastavimo dalje kuhati slano polijevajući i miješajući. Nakon 17-18 min rižoto je gotov. U rižoto dodamo sjeckani svježi peršin, ostatak maslaca i tunu iz konzerve ulijemo malo maslinovog ulja i po želji začinimo talijanskom mješavinom začina. Rižoto poklopimo i stavimo da odstoji 2-3 minute.
  5. http://finirecepti.net.hr/

x

Kako konzumiranje više masti može biti ključ gubitka težine?


Kako konzumiranje više masti može biti ključ gubitka težine?


losos-raznjici
Dugo vremena ljudi su vjerovali kako se od puno masti možemo udebljati, što je zapravo vrlo razumna tvrdnja. No usprkos svim trendovima s bezmasnom hranom sve više ljudi diljem svijeta je pretilo, što je potpuno suprotno navedenoj logici…
Sve je jasnije da konzumiranje određenih vrsta masti zapravo može pomoći u gubitku težine, naravno uz nekoliko pravila. Poanta je da smo nakon masne hrane dulje siti i zadovoljni – sigurno ste to iskusili kad ste posljednji put pojeli cheeseburger sa slaninom. Naravno, svakodnevna konzumacija cheeseburgera sa slaninom nije dobra strategija za gubitak težine, no zadovoljstvo koje se javlja nakon njega ključni je dio odgovora na pitanje kako nam mast može pomoći da smršavimo. Nakon masne hrane dulje smo zadovoljni stoga nećemo posezati za nepotrebnim grickalicama koje su najčešći krivac za dodatne kalorije tijekom dana.
cheeseburger

Nisu sve masti iste

Ako želite jesti masti i ujedno gubiti težinu ključ je razumijevanje koju vrstu masne hrane u tom slučaju možete jesti, jer različite vrste masti nisu jednake. Masti koje su vaš saveznik su nezasićene masne kiseline, a najbolja od njih je omega-3 masna kiselina. Ove masti smatraju se “dobrima” jer pomažu u zaštiti protiv srčanih oboljenja, jačaju mozak, te čine vašu kožu, kosu i nokte zdravijima. Pronaći ih možete u avokadu, orašastom voću, maslinovom ulju i masnoj ribi kao što su tuna i losos. S druge strane, na listi masti koje su loše za srčani sustav nalaze se zasićene masne kiseline (koje bi bilo dobro svesti na minimum) i trans masne kiseline (koje su izrazito štetne za ljudsko zdravlje).
odrezak-od-lososa

Mast je nužna, ali budite oprezni

Izbjegavanje masti ima potencijal da poremeti vaše planove o gubitku težine jer zbog gladi dolazite u situaciju da navalite na pogrešnu vrstu hrane. Također, (nezasićene) masne kiseline potrebne su nam za pravilno funkcioniranje organizma. Međutim, neovisno o tome koju vrstu masti jedete ona je i dalje vrlo bogata kalorijama stoga nemojte pretjerivati! No dobra vijest
Vjerujete li doista da konzumiranjem više masti možete izgubiti na težini? Podijelite u komentarima.

http://finirecepti.net.hr/

x

Aromatična svinjska rebra iz pećnice

Aromatična svinjska rebra iz pećnice



  • A
  • 170 min
  • 6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Aromatična svinjska rebra iz pećnice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti aromatična svinjska rebra iz pećnice.
Jednostavno, ukusno i aromatično, su pridjevi kojima možemo pokušati opisati ovo jelo, ali ni izbliza ne možemo dočarati okus. Ali ako pripremite ova sočna pečena rebra, aromatizirana medom i ljutim kečapom, shvatiti ćete zašto!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Svinjska rebra operemo, osušimo, narežemo na komade i stavimo u lim za pečenje.
  2. Zatim rebra posolimo, a u zdjelicu stavimo origano, dodamo majčinu dušicu i ružmarin, ulijemo bijeli vinski ocat i izmiješamo sastojke.
  3. Dobivenom mješavinom prelijemo rebra i rukama utrljamo začine u meso.
  4. Ovako pripremljena rebra stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 160°C. Nakon 60 minuta rebra okrenemo i pečemo još 90 minuta.
  5. Neposredno prije kraja pečenja, u tavicu ulijemo kečap, dodamo med, promiješamo i kad zavri maknemo s vatre.
  6. Zatim lim za pečenje s rebrima, izvadimo iz pećnice, rebra premažemo umakom od kečapa i meda i sve zajedno vratimo u pećnicu, zagrijanu na 160°C, 10-ak minuta.
  7. Rebra su gotova i možemo ih poslužiti.
  8. http://finirecepti.net.hr/

x