Претражи овај блог

недеља, 5. јун 2016.

pekmez(marmelada) od kajsija




pekmez(marmelada) od kajsija


Zimnica | Kuhinja: Srpska


UVEĆAJ
POSNO
Težina pripreme
moderate
Srednje teško
Vreme pripreme
30 minuta
Ukupno vreme
90 minuta
Ocena
    
Ocenite recept



1 kgočišćenih kajsija
750 gšećera

1
Oljuštiti kajsije i izvaditi im kostice. Na kilogram očišćenih kajsija uzeti 750 g šećera, promešati sa voćem i kuvati na srednjoj vatri uz stalno mešanje, 45 min-60 min. Za vreme kuvanja pekmez stalno treba mešati da ne bi zagoreo i izgubio lepu žutu boju. Tegle zagrejati, pa vruć pekmez sipati u njih, a sasvim ohladjene zatvoriti ili povezati.
http://www.serbiancafe.com/

x

Нема коментара:

Постави коментар