Пита са киселим купусом
Састојци
4 особе- 1 / 2кг готових кора за питу - у мом паковању је било 21
- 1 главица киселог купуса
- 2 главице црног лука
- млевени црни бибер, уље, вода
priprema
- 1.Исецкати главицу купуса на ситне коцкице. У дубљу сиру серпу на уљу продинстати ситно сецкани црни лук да омекша. Омекшалом луку додати сецкани купус и динстати га уз доливање мало воде да купус омекша на средњој температури. Као за подварак, поступак исти. Готов купус, тј омексали купус зацинити само са бибером. Никако немојте додавати вегету или со, јер је купус вец довољно слан.
- 2.Коре поделити на 3 дела, бар сам ја моје делиле јер за сваки ролат користим по 7 кора тацно. Коре редјати по дузини једна преко друге, тако да свака преклапа кору испод до једње њене трецине. Када поредјате свиг 7 кора, тако једна на другу, тј боље рецено једна поред друге али да се вецим делом коре преклапају као на слици. Узети сољицу за кафу и сипати у њу пола уља, пола вод и тиме попрскати коре.
- 3.На порпскане коре нанети трецину фила од купуса. Ролат увити са леве стране на десну страну, и ставити на плех облозен пек папиром. Ролат премазати уљем. Поступак поновити и са преостала два ролата. Рерну угрејати на 200Ц, преко ролата ставити пек папир па пеци ролате око 35 мин да добију лепу румено зуту боју.
izvor http://www.coolinarika.com/
- 1.
Нема коментара:
Постави коментар