Претражи овај блог

недеља, 29. мај 2016.

Kako ispeći tunu na roštilju



Kako ispeći tunu na roštilju

Tuna je jedna od najzdravijih jela koje možete pripremati u bilo koje doba dana. Mala kalorijska vrijednost i mala količina masti će vam dozvoliti da ne ometano uživate u divnom ukusu tune. Može se jesti svakodnevno jer se može kupiti u supermarketima svježa ili u konzervi. Svježu tunu možete ispržiti u tavi ali će biti zdravija i ukusnija ai sočnija ako je spremite na roštilju.
Možete isprobati nekoliko recepata za pripremanje tune ovisno što volite i koji okus želite postići. Ovaj članak vam neće otkriti najbolji recept za tunu, ali će vam otkriti tajne savršenog grilovanja tune na roštilju.

Kako ispeći tunu na roštilju

  1. Nabavite svježu tunu. Nabavite najsvježiju tunu koju možete u vašem marketu. Neki od pokazatelja da li je tuna svježa su okus i miris. Provjerite je li tuna roskaste ili crvenkaste boje i da li ima miris mesa. Potražite uredno, deblje isječeni odrezak kako bi ostao sočniji nakon pečenja na roštilju. Ako je moguće potražite tunu s oznakom ' sushi ili sashimi' kvalitete. Tuna ovog kvalitete je najsvežija jer se može služiti i jesti sirova. Postoji mnogo vrsta tune koje su dobre za pripremanje na roštilju. Najčešća vrsta je žuto peraje. Ovo je vrsta tune koja se također može naći iu konzervi. Najskuplja vrsta tune plavo peraje i vrlo se teško nalazi. Ostale vrste tune koje su dobre za grilovanje su bonito i Albacore.
  2. tuna na roštilju
  3. Marinada. Okus vaš grilovane tune ovisi od mariniranja. Postoji više recepata za pripremu marinade. Možete koristiti soja sos, ocat, maslinovo ulje , senf, sok od limuna , papar ili češnjak. Odaberite savršenu kombinaciju sastojaka da ne biste brinuli o suprotnosti okusa. Stavite sve vaše izabrane sastojke u zdjelu i dobro promiješajte. Ovo već može poslužiti kao marinada. Ulijte mješavinu u vašu tunu, dok ne prekrije obje strane tune. Stavite tunu u plastičnu vrećicu s marinadom i dobro zatvorite. Stavite u hladnjak na 2 do 3 sata kako bi meso upilo ukuse iz vaše marinade.
  4. Priprema na roštilju. Pripremite roštilj, dok se tuna marinara. Možete premazati roštilj s malo ulja kako biste spriječili da se tuna zalijepi za roštilj.Stavite tunu na srednje zagrijan roštilj. Pecite od 8 do 15 minuta povremeno prelijevajući odrezak marinadom. Koristite špatulu za okretanje kako biste ispekli tunu s obje strane. Ravnomjerno ispecite s obje strane. Pecite je po želji, ovisno da li više volite sirovo pečenu, srednje ili reš.
  5. Serviranje. Dekorisite vašu grilovanu tunu s peršinom, kriškama limuna ili manjim peteljkama celera. Možete dodati još i grilovane paprike, gljive i luk, kao prilog uz glavno jelo. Slobodno iscijedite malo limuna na vašu tunu, jer je to sjajan dodatak ukusu vašeg obroka.http://www.kakopedija.com/

x

Kako ispeći biftek u pećnici



Kako ispeći biftek u pećnici

Biftek je izvrsno jelo ako se pripremi na pravi način. Pečenje bifteka u pećnici na posebnom "roštilju", tj.posudi ili tavi s rešetkama je sjajan metodu ako želite dobiti savršeno parče mesa, naročito kada nemate pristup dvorišnom roštilju.
Rešetka omogućuje da hrana bude iznad tave tako da mast može curi na tavu, a ne da se sakuplja oko mesa. Za razliku od dvorišnog roštilja, ovakvo pečenje u pećnici osigurava stalnu kontrolu temperature i pogodnost pečenja u kući.
biftek

Izbor bifteka

U mesari ili trgovini, odaberite biftek koji podsjeća na mramor (to znači da je meso malo prošarano žilicama masnoće) i ima jaku, crvenu boju (smeđe boja kod sirovog goveđeg mesa je znak da je ono počelo stari).
  1. Najbolje će se ispeći odresci koji su srednje debljine. Dakle, odaberite biftek koji je debljine do 3 cm. Ako vam je biftek isuviše debeo, vanjski dio mesa će izgorjeti prije nego što se unutarnji dio dovoljno zagrije.
  2. Ako meso držite u marinadi, trebalo bi biti u hladnjaku (na temperaturi od 4.5 ° C ili nižoj) posebice ako ste ostavili biftek mariniran duže od 30 minuta. Na ovaj način ćete spriječiti trovanje hranom. Da biste dobili još bolji okus, ostavite biftek da odstoji na pultu 20-30 minuta neposredno prije spremanja kako bi postigao sobnu temperaturu.

Priprema bifteka za pečenje

  1. Ako vaš biftek vrlo kvalitetan odrezak goveđeg mesa (npr. File govedine), dovoljno je da ga protrljate krupnom solju i paprom.
  2. Kod tvrđih komada mesa, poput ramstek i odrezak sa slabine, možete koristiti marinadu koja će im dati ugodan miris i omekšati ih. Držite govedinu sat vremena ili više u umaku koji sadrži kombinaciju vinskog octa i soli (ili u soja sosu). Na ovaj način ćete omekšati žilava vlakna mesa, a aroma će prodrijeti duboko u biftek. Stavite biftek u plitku posudu ili zdjelu, polijte ga marinadom i prekrijte sud poklopcem ili plastičnom folijom.
  3. Pripremite pećnicu i tavu. Kada vaš biftek bude spreman za pečenje, postavite rešetku u vašoj pećnici tako da gornji dio bifteka bude 10cm udaljen od grijača. Onda ugrijte pećnicu na 180º. Malo premažite mašću vašu posudu za pečenje da se biftek ne bi lijepio. Roštilj može biti i sastavni dio pećnice.Ponekad je to posuda ili tavu za pečenje bifteka u pećnici koji izgleda kao lim za kolače s umetnutom rešetkom na vrhu, a ima i proreze da bi sokovi kapali na pleh. Stavite biftek na rešetku, puštajući da višak marinade iscuri.
    • Ako nemate ovu posudu s rešetkom, također možete koristiti i neku plitku posudu za pečenje ili lim za kolače obložen folijom da bi se bolje čistio.Negativna strana upotrebe posude koja nema mogućnost da mast iscuri je ta da će se mast, koja se otopi s vašeg bifteka dok se on peče, nakupiti oko njegovih rubova i vjerojatno učiniti da biftek izgori. Da biste to izbjegli, pokušajte tijekom pečenja pomaknite biftek u dio posude s manje masti.Budite pažljivi - mast je vrlo vruća!

pečenje bifteka

Vrijeme pečenja bifteka uvelike će ovisiti o odreska mesa, njegovog položaja, tipa pećnice koju koristite i od toga koliko brzo se ugrije posuda za pečenje; vrijeme pečenja varira od 3 do 18 minuta. Iz iskustva je poznato osnovno pravilo da biftek morate dobro pratiti dok se peče, tj. morate ga promatrate. Ako vam izgleda kao pečeno sa jedne strane, prevrnite ga hvataljkom za meso. Postoji nekoliko testova koje možete učiniti da biste odredili koliko je pečen vaš biftek (vodite računa da uvijek koristite rukavice za pećnicu):
  1. Slušajte zvukove. Kada vanjski dio bifteka prelazi iz faze pečenog u fazu prepečenog, zvuk crvčanja će postati jači.
  2. Provjerite ruba bifteka. Ako imate deblji biftek, često ćete na temelju boje rubova moći odrediti koliko dobro je pečena sredina bifteka. Kada se boja rubova od crvene preko ružičaste pretvori u smeđu boju, unutrašnjost bifteka je vjerojatno najprije krvava, pa srednje krvava i na kraju srednje pečena.
  3. Testirajte "mesnatost". Pritisnite meso između palca i kažiprsta. Možete li osjetite kako je meso čvrsto, ali gipko? Kako popušta pod pritiskom, ali se onda brzo vraća u prvobitan položaj? Tako ćete prepoznati kada je središnji dio bifteka srednje pečen. Da biste izveli ovaj test, bocnite probodite meso hvataljkom za meso ili ravnom rubom noža (ne bodite ga vilicom). Tetirajte da li se meso "migolji" ili ne. Ako biftek još uvijek previše mesnat, ostavite ga da se peče još minutu ili dvije.
  4. Ako ste još uvijek nesigurni pečenosti bifteka, rasecite ga na mjestu gdje je najdeblji i provjerite boju. Krvavi biftek imaće krvavo crvenu boju i puštaće crveni sok; srednje pečen biftek će biti ružičaste boje i puštaće skoro bistre sokove; dobro pečen biftek će biti smeđe-sive boje i imaće smeđe sokove.
Izvadite biftek iz pećnice, ostavite da odstoji, a potom ga služite. Kada izvadite biftek iz pećnice, još jednom provjerite pečenosti. Ako pečen po vašem ukusu, nemojte odoljeti iskušenju da ga odmah izrezati! Najbolji način da biftek ostane sočan jest da ga ostavite da odstoji par minuta prije rezanja na komade. Prije rezanja, pričekajte da biftek polako prestane se puši i da pušta sokove - to traje obično oko 4 do 5 minuta.

Savjeti

upozorenja

x

Šnenokle




Šnenokle

  1. Sastojci:
  2. litra  mlijeka
  3. 4  jaja
  4. 6 kašika šećera
  5. 2 vrećice  vanilije šećera
  6. 2 pune kašike brašna

  7. Priprema
  8. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Ulijte mlijeko u tavi s debelim dnom i uključite štednjak na srednje snage.  Dok se mlijeko zagrijava, vrlo uske umutiti bjelanjke. Koristite prvi nisku brzinu na mikseru, a onda brže bjelanjke "pao". Taman dok se mlijeko počne teći, bijelci će biti pretučen.  Smanjite snagu ploče barem u mlijeko teče žlica ubaciti knedle ulupanih bijelci. Kada počnu rasti, da ih uključite kuhati na drugoj strani.Sada, ja, na primjer, vrlo teško ih okrenuti jer meškoljenje, bježi, ali kada kada za vrijeme kuhanja žlica preljev mlijeka, malo lakše.  Gotove njoke rešetkastom žlicom izvadite iz tave i organizirati u zdjelu iz koje služe.  Mlijeko sklonište s vatrom. Žumanjke dodati šećer i vanilin šećer dobro umutiti dok ne postane bijel i početi pjeniti. Dodajte dvije žlice brašna i pakiraju ih prvo lagano promiješati sa drvenom žlicom, a zatim u mikser.  Dobivenu smjesu uliti loncu ili dva od toplog mlijeka promiješati sa drvenom žlicom dok se ne izmiješa.  Mlijeko natrag na štednjaku, uključite tihi, dok su stalno miješajući ulijevati malo tukli žumanjke.Nastavak za miješanje do željene konzistencije (potrebno da biste dobili gustu kremu).  Čim se krema je spremna, prelijte ga razvrstani knedle i ostaviti da se ohladi dooobro.

  9. http://www.coolinarika.com/

x

EVO KAKO DA PRAVILNO OBRIJETE INTIMNE DIJELOVE VAŠEG TIJELA!



EVO KAKO DA PRAVILNO OBRIJETE INTIMNE DIJELOVE VAŠEG TIJELA!

 

 kako
Kako brijati bikini zone

    ako su vlasi koje je potrebno da se obrije predugo, skratiti ih škare prije tuširanja na otprilike 1 cm. 
    Počnite se istuširati i nakon nekoliko minuta, početi brijanje kako bi vaša koža zagrije i mekši. 
    Počnite s brijanje veneris. Navlažite površinu tuš vruće vode i nježno stavite gel za brijanje.Možda biste mogli dobiti gela za brijanje za ovom osjetljivom području, posebno prvi put, čak i ako se obično koriste sapun za nogu ili ispod pazuha.
     Brzo mokra NOVI britva brand koji ste već koristili i koje sasvim odgovara. Na taj brijanje, neka oštrica ne rade a ne ga pritisnite na kožu. 
    Dok stoji brijanje britvica polako vuče u smjeru rasta dlačica. Možete staviti ruke na trbuh preko Venere brdo kako bi bili sigurni da je vaša koža je glatka i zategnuta. Kako bi spriječili iritaciju kože, brijanje nježno i dugo udaraca. Saper britva između svakog potez, jer može začepiti kosu. 
    Blatna Veneru brdo kao što želite, a gel zatim saperit brijanje. Ponovite korake 3-5 ako ste propustili spot. 
    Ako želite da se obrije dio, nanesite gel na gori Venere i sporo, dugim pokretima obrije sada u suprotnom smjeru rasta dlačica. Molim te, prestani to odmah ako primijetite iritaciju ili bol. 
    Tada se obrije unutra bedra i usne. Odaberite kojoj strani želite da se obrije prvi. Možda će vam biti lakše početi sa stranom koja je suprotna ruka koju najviše koriste, na primjer. Ako ste dešnjak, počnite prvo sa lijeve unutarnje strane bedara.
     Okrenite stopala noge čija je unutarnja bedra brije na stranu, tj. Stavi lijevu nogu na zid ako brijete na lijevu stranu unutarnje strane bedara. 
    Lean malo naprijed, ako želite vidjeti prostor za brijanje. 
    Navlažite područje i utrljajte ga na gela za brijanje na lijevu ili desnu stranu unutarnje strane bedara i stidnih usana, ovisno o tome s koje strane sada žele da se obrije , Pobrinite se da gel ili druga sredstva za brijanje ulazi između stidnih usana. 
    Opet brije svjetlo vodoravne crte na unutarnjoj strani, tj. Ako se brijete lijevu stranu, brije s lijeva na desno. Budite vrlo oprezni. Možda biste mogli još više širiti noge na kožu i brijanje je široka, tako da ne naići na naborani kože prilikom brijanja. 
    Saper višak gela za brijanje. 
    Ponovite korake 9-13 za brijanje suprotnu stranu. 
    Kad ste završili s tuširanja, lagano suho Bikini tapkanjem osušite ručnikom. Možda biste mogli primijeniti blagi losion na svoj ​​gori Venere. Dječji puder i kreme su također vrlo dobri. Medicinski gelovi Sprej koji su posebno dizajnirani za liječenje bikini vrlo su korisne tijekom prvih tjedana nakon brijanja. Savjet     Ne može svaki dan da se obrije svoju bikini liniju na taj način, jer je koža vrlo osjetljiva i tanka. Dajte ga barem par dana do sljedećeg brijanja. Ako želite da biste dobili osloboditi od kose za dugo vremena ili čak trajno, morat ćete isprobati ostale metode uklanjanja dlaka kao što su depilacija voskom ili laserske tehnologije.     Prvi put se brijete ovo područje, možda ćete biti prilično svrbi kad dlačice počnu ponovo rasti. Međutim, ako ste pažljivi; brijanje duge, spore poteze; i korištenje što manje poteza, svrbež će se smanjiti. Također, svrbež obično se smanjuje i nestaje nakon nekoliko brijanja.     Ako nježno maženja beba praha na obrijane području, to će smanjiti svrab i iritaciju i crvenilo. Ako primijenite hidrokortizon kremu na obrijane području, iritacija će se smanjiti. Nikad ne primjenjuju se parfem odmah nakon brijanja ... peckaće vas, u najmanju ruku.     Brijanje za muškarce vrlo dobro obaviti posao "tamo dolje", jer su oni namijenjeni za brijanje i jaču kosu. Stidne dlake su vrlo slične dlake na licu čovjeka, jer su i vrlo jaka i gruba. Upozorenja     odmah prestati brijati ako osjetite iritaciju ili se smanjiti, a detaljni Saper iritiaciju ili rezati sa čistom vodom.     Ne brije kožu koja je već nadraženu ili na bilo koji način oštećena.     uvijek koristiti gelove, sapune i Losin za koje znate da su dobri za vašu kožu. Nemojte koristiti novi proizvod za tuš kada ste prvi put brijanja. Kakopedija.com 
izvornajsladjizalogaji.blogspot.com