Претражи овај блог

четвртак, 30. јун 2016.

Salata od kupusa, cvekle i kukuruza

Salata od kupusa, cvekle i kukuruza


Sastojci

  • ½ glavice kupusa
  • 2 cvekle
  • 150g kukuruza šećerca
  • ½ veze mirođije
  • so, biber
  • maslinovo ulje i jabukovo sirće

Priprema

Cveklu operite, oljuštite i izrendajte, kupus isecite na rezance, kukuruz skuvajte i ostavite da se ohladi. Pomešajte sve pripremljene sastojke, pa napravite preliv od ulja, sirćeta, soli, bibera i sitno isečene mirođije.
http://www.kuvajsam.com/

Lignje sa đumbirom

Lignje sa đumbirom

Lignje sa đumbirom (foto: kuvajsam.com)Lignje sa đumbirom (foto: kuvajsam.com)

Sastojci

  • 500g lignji
  • 2 manja paradajza
  • 2 kašike meda
  • 3 cm svežeg djumbira (ili 2 kašičice đumbira u prahu)
  • 1 dl belog vina
  • 1 kašičica bosiljka
  • ½ veze peršuna
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica soli
  • ½ limuna

Priprema

U tiganj sipajte ulje, nasecite paradajz na kocke i dinstajte 5 minuta. Dodajte zatim med, bosiljak, rendani đumbir,so, vino i očišćene krupno isečene lignje. Poklopite sud i dinstajte najvise 10 minuta. Poslužite tople lignje posute sitno seckanim peršunom sa kriškama limuna uz prilog od pirinča.
http://www.kuvajsam.com/