Претражи овај блог

субота, 4. јун 2016.

Bataci iz rerne




Bataci iz rerne 


Bataci iz rerne
Potrebno:
  • 2 bataka bez kože
  • 1/2 kašičice soli
  • 2 kašike meda
  • 2 kašike barbecue sosa (BBQ)
  • 2 kašike ulja

Batake izbockajte viljuškom, a zatim začinite.
Sjedinite med, sos i ulje. Prelijte preko bataka i ostavite 1 h u frižideru. Nakon tog vremena stavite u pekač i pecite u zagrejanoj rerni na 220 °C, 30-35 minuta. Na polovini pečenja okrenite batake.
Poslužite uz prilog po želji i sezonsku salatu.
http://www.minjina-kuhinjica.com/

x

Rižoto




Rižoto

  •  jednostavno
  •  
  •  2 osobe
  •  
  •  40 min
Rižoto 3
POGLEDAJ SVE FOTKE
/slika/2485135/

Praziluk i slanina u rižoto kombinaciji sa jajetom na oko.


Sastojci

  2 osobe
  • 1oo g mesnate slanine, isečene na sitne kockice
  • veći praziluk, sino nasečen
  • 1/2 glavice sitno isečenog luka
  • 1 šolja kočanskog pirinča
  • 2 šolje pilećeg bujona (kokošija kocka rastvorena u vreloj vodi)
  • 30 g naribanog parmezana
  • belo vino
  • maslac
  • maslinovo ulje
  • morska so
  • sveže mleveni crni biber
  • jajeta
  • Priprema

    1. 1.
      Na malo maslinovog ulja propržiti slaninu, izvaditi je iz tiganja, dodati još ulja pa na tihoj vatri pržiti praziluk da omekša.
    2. 2.
      U posebom tiganju, na zagrejanom maslacu propržiti luk, dodati pirinač, a kada postane saklast, doliti vino i početi sa postepenim dodavanjem bujona uz stalno mešanje dok se ne skuva. Umešati parmezan, slaninu i praziluk, pa doterati ukus dodavanjem soli i bibera
    3. 3.
      Na zagrejanom maslacu ispržiti jaja.
      Posoliti, pobiberiti i posuti parmezanom.

    Posluživanje

    Rižoto i jaje servirati odmah
  • http://www.coolinarika.com/

x

PECIVO-PREDIVNO PECIVO, LAKO SE NAPRAVI A IZGLEDA PREDIVNO.. MORATE IH PROBATI!






PREDIVNO PECIVO, LAKO SE NAPRAVI A IZGLEDA PREDIVNO.. MORATE IH PROBATI!






Predivno pecivo, lako se napravi a izgleda lepo. Izvana krckave a unutra mekane. Napravite ih, znam da ce vam se dopasti. Ja sam ih pravila bez fila, a ako vi zelite stavite fil koji volite.
Gusenice
Sastojci
oko 1kg brasna
1,5 kocka Kvasca (svježeg)
2,5kasicice soli
1 kasicica secera
200ml tople vode
200ml toplog mleka
250ml ulje
2 kom. jaja
1 jaje + malo ulja za premazivanje
Ako stavljate fil smanjite kolicine soli na 2kasicice
Malo margarina za premazivanje kiflica skoro na samom kraju
Priprema
1.
U vangli stavimo mleko i vodu i rastvorimo kvasac. Dodamo so, secer, ulje i jaja, promesamo i dodavajuci brasno umesimo testo. Ostavimo ga da nadoge, prekriveno pacetom. Ja ga stavljam u rerni na 50stepeni i onda brze nadoge.
2.
Nadoslo testo razmesimo i podelimo ga na male loptice, velicine veceg oraha. Po zelji mozete napraviti vece loptice.
3.
Svaku lopticu rasucemo i zasecemo je 5-6 ali ne do kraja.
4.
Lagano zarolamo koricu, pocevsi od ne secenog kraja, i dibijemo valjak u formi gusenise.
5.
Ovo uradimo sa sve loptice koje stavljamo u pleh sa pek papirom. Ostavimo ih da nadogu. Nadosle kiflice premazemo umucenim jajetom sa malo ulja. Pecemo ih na 200 stepeni dok ne dobiju finu boju, oko 30-40min.
Pred sam kraj kiflice nabrzinu premazemo margarinom i vratimo ih u pecnici jos 4-5 min.
Posluživanje
Mozete ih posluziti sa svemu sto vam je po volji!




Izvor:http://zasvakogponestoo.blogspot.mk/

x

Kolač od trešanja




Kolač od trešanja

  •  jednostavno
  •  
  •  60 min
Kolač od trešanja 3
/ Images / 2216231 /





Kako je naša sezona trešanja konačno stigao ću podijeliti s vama jedan lijep, brz i jednostavan kolač. 
Recept je iz jedne stare kuharice iz 1994. godine Podravka

Sastojci
  • 120g margarina maslaca ILI
  • 200g šećera
  • haha
  • 250g brašna
  • pola vrećice praška za pecivo Dolcela
  • malo mlijeka
  • ribanog limuna Korica
  • 100g mljevenih oraha
  • 600g očišćenih trešanja (iii Više po želji)
  • Priprema

    1. 1.
      Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Istucite snijeg od bjelanjaka.
    2. 2.
      U drugoj posudi maslac, šećer i žumanjke pjenasto izmiksajte. Zatim u to dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, mlijeko i koricu limuna pa sve zajedno izmiješajte.
    3. 3.
      U pripremljenu smjesu lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka i orahe.
    4. 4.
      Izlijte smjesu u kalup srednje veličine i rasporedite trešnje po površini ili ih utisnite po želji u smjesu. 
    5. 5.
      Pecite 40 minuta na 200°C.

    Posluživanje

    Gotov kolač posipajte šećerom u prahu i poslužite
  • http://www.coolinarika.com/recept/1020975/

x