Претражи овај блог

четвртак, 2. јун 2016.

Musaka od tikvica




Musaka od tikvica







Ne znam postoji li povrće koje je jeftinije i izdašnije od tikvica. Čitavo ljeto ih ima, jedva 30 dinara košta jedan kilogram, a svašta se od njih može spremiti. Salate, umaci, punjene poput punjenih paprika ,pohane , raznorazne polpete , palačinke , lađice , mesne i bezmesne musake ...







Kad se kaže samo musaka , meni je odmah u glavi musaka od krumpira i mljevenog mesa. U Srbiji je ta verzija neka klasika. Jako je volim, ali nju ću praviti na zimu. Sada za ljeto je pogodnija musaka od tikvica. Jelo je lagano, sočno i krajnje jednostavno za pripremu. Prijatno!


Sastojci:
1 kg tikvica 
1 dl ulja 
2 glavice luka 
400 g mljevenog mesa 
mljevena ljuta začinska paprika 
so 
papar 
brašno za preljev: 3-4 jaja 1 čaša kiselog vrhnja 1 čaša mlijeka Postupak: 1. Tikvice oguliti i isjeći na kolutiće debljine 2-3 mm. Posuti ravnom žličicom soli i rukama promiješati da se so svuda rasporedi.Ostaviti da puste vodu, a za to vrijeme pripremiti meso. 2. Na 1 dl ulja izdinstati dvije glavice sitno sjeckanog luka, dok ne omekša, a zatim dodati mljeveno meso, ravnu žličicu soli i trećinu žličice papra, po želji pola žličice mljevene ljute začinske paprike, pa dinstati zajedno na tišoj vatri, poklopljeno, bar pola sata . 3. Ocijeđene tikvice umakati u brašno pa polovicu složiti na dno podmazanog pleha (20x30 cm), rasporediti meso, pa opet sloj tikvica. Izmiješati jaja sa kiselim vrhnjem i mlijekom, pa zaliti musaku. Peći pola sata na 200 ° C, pa još pola sata na 180 ° C, ili dok musaka ne dobije zlatnu boju po površini. Ostaviti da se malo ohladi, servirati toplu uz kiselo mlijeko. Recept za tisak













http://mamajacooks.blogspot.it/

x

Нема коментара:

Постави коментар