Претражи овај блог

четвртак, 2. јун 2016.

Džem od jagoda




Džem od jagoda


Volim džemove koji nisu potpuno glatki, već imaju komadića voća. Volim i kad nisu mnogo gusti. Ovaj ima obe pomenute osobine.

Jagode su u punoj sezoni i mislim da je stvarno uputno napraviti malo džema. To ja kažem najprije sebi, jer uvijek nekako brinem samo o višnjama i kajsijama, a ostalo voće, pa ... Može, i ne mora. A sad kažem i mladim domaćicama, pa i onima koje to nisu, ali nisu do sada pravile džemove - jamčim vam da ćete se osjetiti baš nekako zadovoljno kad napravite svoj ​​prvi džem. I ne samo prvi. Zaista, zaista ... Ima nekog šarma i umirujuće patine u pripremi zimnice. Nije džem samo za mazanje na kruh ili palačinke, već je onaj završni detalj preko sladoleda, ili preljev preko nekog blagog kolača, ili cizkejk, ili čak čimbenik nekog kiselo- slatko-ljutog umaka za meso ... Potrebna su samo dva sastojka, i manje od dva sata. Efektivnog rada nema više od pola sata. Količina koja slijedi dobije se 3-4 male tegle (one od Linolade). Male staklenke su se meni pokazale kao zgodnije, jer jednom načet džem postaje sklon kvarenju, a manja količina će se brže potrošiti. Ako kojim slučajem napravite duplu mjeru Sanjinih odličnih američkih palačinki , a Sanjin blog nam je pod FBI istragom do kraja lipnja, računajte da je odmah otišla jedna teglica, dakle nema što stoji načeto :)







Džem od jagoda
recept za tisak 

Sastojci:
1.5 kg očišćenih i isjeckanih jagoda
750 g šećera Postupak: 1. Jagode dobro oprati, skinuti peteljke, odstraniti nagnječena primjerke, ili odsjeći te dijelove. Samo zaista zdravo voće neka ostane. Isjeckati jagode na komadiće, ne previše sitne. Mjeriti ih, staviti u veću šerpu, dodati šećera u količini upola manjoj od težine voća. Dobro promiješati i staviti da se kuha.





2. Kad voćna kaša provri, smanjiti jačinu ringle na srednje-tišu, i kuhati uz povremeno miješanje dok se čorbast dio blago ne zgusne, tj. oko jedan sat. Penu koja se stvara tijekom kuhanja skidati povremeno žlicom ili cediljkom. Vreo džem sipati u sterilizirane teglice, dobro zatvoriti i okrenuti tegle naopako, dok se džem u njima hladi.


Napomena:
Ako niste sigurni je li gustoća dobra, napravite test tako što ćete odvaditi žlicu-dvije džema na tacnu, ohladiti ga do sobne temprerature (stavite na kratko u friz) i onda vidjeti da li vam gustoća odgovara.
http://mamajacooks.blogspot.it/

x

Нема коментара:

Постави коментар