Претражи овај блог

петак, 13. мај 2016.

NEPEČENA ČOKOLADNA TORTA


NEPEČENA ČOKOLADNA TORTA

nepecena-cokoladna-torta
SASTOJCI:
kora:
250 gr mljevenog keksa
70 gr otopljenog margarina
500 ml soka od naranče
krem:
1l mlijeka
8 žlica šećera
3 pudinga od čokolade
200 gr čokolade za kuhanje
125 gr margarina
100 gr šećera u prahu
250 ml slatkog vrhnja
1 želatin (10gr)
40 ml vode
dekoracija:
250 ml slatkog vrhnja
1 štangla čokolade
1 žlica ulja
PRIPREMA:
Prvo se priprema puding.
Na vatru da provri staviti 800 ml mlijeka.
Za to vrijeme umutiti 3 pudinga 0,8 žlica šećera i 200ml hladnog mlijeka.
Kad mlijeko provri zakuhati razmućen puding i miješati dok se ne zgusne.
Kad se zgusne dodati izlomljenu čokoladu za kuhanje i miješati dok se ne otopi.
Kad se otopi ostaviti da se skroz ohladi.
Dok se puding hladi pripremiti koru.
Mljeveni keks, 70 gr otopljenog margarina i sok od naranče sjediniti i umijesiti.
Biće tvrdo ali tako treba, kasnije će kora pokupiti višak tekućine iz krema i omekaniti.
Obruč od kalupa uviti prijanjajućom folijom pa ga staviti na tacnu.
Istresti smjesu za koru pa Rumak utisnuti na tacnu, ravnomjerno.
Kada se puding ohladio ulupaćemo 125 gr margarina sa šećerom u prahu.
Margarinu ćemo dodati puding i izmiksati da se sjedini.
Ulupaćemo 250ml slatkog vrhnja pa ćemo i nju dodati tučenim kremu.
Dok mutimo kremove stavit ćemo želatinu u vodu da nabubri.
Želatinu zagrijati da se skroz otopi, nikako da provri.
U želatinu ćemo dodati 2 žlice krema i sve sjediniti pa tu smjesu istresti u krem ​​i izmiksati.
Krem će biti malo redji ali će se od želatine stegnuti.
Ovako dobiven krem ​​ćemo istresti u kalup preko kore i ostaviti bar 3h u hladnjaku da se stegne (ja sam držala sat ipo vremena u zamrzivaču).
Ulupati slatko vrhnje pa dekorirati tortu.
Preko ispreskati sa otopljenom štanglom čokolade i žlicom ulja. Dodatno tortu prohladiti pa poslužiti.
izvor http://slatkirecepti.info/

BRZA TORTA OD JAGODA I PIŠKOTA

BRZA TORTA OD JAGODA I PIŠKOTA


torta-sa-jagodama-2-681x529


torta sa jagodama-2

Aromaticne kiflice sa eurokremom


Aromaticne kiflice sa eurokremom

Interesantne po nacinu zavijanja, a ukusne po sastavu. Vrijedi probati :)
Sastojci:
500 g brasna
20-25 g svježeg kvasca
rendana kora od limuna
2 kesice vanilin šećera
1 žlica šećera
150 ml mlijeka
200 ml kiselog vrhnja
1 jaje 
eurokrem za fil
U mlakom mlijeku podmesiti kvasac sa žličicom šećera i malo brašna.
Kad kvasac nadodje, zamijesiti glatko tijesto s vrhnjem, ribanim limunom, vanilin šećerom i jednim zumancem.
Tijesto pokriti i ostaviti da naraste.
Kad tijesto naraste, premesiti ga i podijeliti na 16 loptica.
Svaku lopticu rasklagijati u oblik elipse, pa na jednu stranu staviti eurokrem, a drugu stranu zaseci na 3 dijela, pa napraviti pletenicu.
Zatim uviti kiflicu.
Poredjati ih u pleh na papir za pečenje.
Pokriti kiflice i ostaviti ih da narastu, a prije pečenja premazati ih preostalim bjelanjkom.
Peci na 200 stupnjeva oko 25 minuta. izvor http://cacinakuhinja.blogspot.it/


lenja baklava



lenja baklava

Jednostavan i brz kolac, po receptu moje FB prijateljice Svetlane Neskovic, hvala joj puno, imala sam i ja davno taj recept, ali sam ga izgubila. Sastojci:



4 jaja
200 g brasna
1 prasak za pecivo
200 g šećera
1 vanilin šećer
200 g griza
100 ml mlijeka
100 ml ulja Za sirup: 300 g šećera 500 ml vode 2 vanilin secera Umutiti jaja sa šećerom, pa dodati ostale sastojke i mutiti dok se ne dobije glatka masa. Peci na 200 stupnjeva oko 30-35 minuta. Hladni kolac preliti vrućim preljevom ili obrnuto.









izvor http://cacinakuhinja.blogspot.it/x

liker od voca-stari recept za odlican liker

liker od voca-stari recept za odlican liker


Potrebno je po 500 g crvenog voca

po 250 g secera svakih pola kg voca

po 200 ml ruma za svaku turu voca


Ja sam pocela juce, stavila u veliku teglu 1/2 kg ociscenih jagoda, preko njih 250 g secera i casu ruma, zatim 1/2 kg ociscenih tresanja, secer i rum. Bitno je da voce ogrezne u rumu. Teglu sam povezala i ostavila u podrum.


Ovo je divno zensko pice, sluzi se krajem godine, bitno je da se sluzi zajedno s voćem, ja sam ga obicno prvi put služila za svoju slavu Sv. Nikola.

Sad cekam maline, kupine, ribizle, visnje ...

Moj recept je bio samo od crvenog voca, a sad cu vam prenijeti kopiju recepta koji je pronašla Ivanka. Ako pocnete sad, zimus cemo uzivati ​​iu vasem posluženje :)


"Potrebno je: 500 gr. Jagoda, 500 gr. Malina, 500 gr. Visanja, 500 gr. Crvenih i crnih ribizli, 500 gr. Marelica i bresaka, 500 gr. Šljiva, 500 gr. Ananasa i dinje, 500 gr. Krušaka 1,75 gr. secera 0,3 l. ruma.

Priprema: 500 gr. jagoda dobro oprati, odstraniti im peteljke i pazljivo ih osusiti. Posuti ih sa 250 gr. secera i ostaviti da odstoje oko 1 sat. Zatim ih redjati u rum-lonac (za to je najpogodniji lonac od keramike s poklopcem koji moze prihvatiti količinu od oko 5 litara). Sada preko tih jagoda sipati 7 dcl. ruma (54%) koji treba bar za prst pokriti jagode. Eventualno se mogu opteretiti tanjurom odgovrajući velicine. Lonac poklopiti i ostaviti na hladnom i tamnom mjestu. Tijekom ljeta, kako prispijevaju, slijede ostali voćni plodovi:


- Maline (ociscene od peteljki),
- Višnje i crnog ribiza bez peteljki,
- Marelice i breskve (oljustene, bez koštica, isječene na polovice ili četvrtine,
- Šljive bez koštica, prepolovljene,
- Kruske oljustene, ociscene od jezgre i sjemena i isecene na osmine.  

svakih 500 gr. voca dodati novih 3,5 dcl. ruma i 200 do 250 gr. secera. Redovito provjeravati i kontroisati je li voce u rum-loncu prekriveno rumom. Ukoliko nije doliti potrebnu količinu ruma. Pazljivo promesati voce da se secer ne bi staložio na dnu. Oko 4 tjedna poslije stavljanja posljednjeg voca u lonac, usuti jos 3,5 dcl. ruma. Tada se moze dodati na sitne komade isjeckan svez ananas i dinje.

Sve to treba stajati do pred kraj godine ukoliko ne padnete u iskusenje i probajuci ne dodjete do dna lonca. "


Spremajte sa uzivanjem, rezultat ce biti odlican, sto se mene tice, ovo je jedini alkohol u mom životu koji mi je prijao.
preuzeto od http://cacinakuhinja.blogspot.it/2014/06/pijano-voce.html