Претражи овај блог

недеља, 4. децембар 2016.

Грашак са месом и кромпиром


Грашак са месом и кромпиром

Састојци

  4 особе
  • 1 јунеће кременадла (200- 300гр отрпилике)
  • 1 мањи црни лук
  • мало уља за пржење
  • 1 кеса замрзнутог грашка (или бораније), око 450гр
  • 1 мало већи кромпир
  • 1 кашика вегете
  • пола кашике алеве паприке
  • priprema

    1. 1.
      Прво очистити јунећу кременадлу од костију и искидати на мале комадиће месо. 
      У већој шерпи, на тихој ватри, на мало уља, исприжити један црни лук такође искидан на комадиће, само мало (пазити да не поцрни лук). Она додати у исту шерпу и исто уље комадиће меса и пржити док не потамни месо. Када постане браон, додати воде довољно да прекрије месо и лук и оставити да се динста на средњој ватри док се не припреми грашак.
    2. 2.
      У посебну (мању) шерпу скувати кесу грашка (или бораније). Када вода почне да ври пребацити кутлачом сав грашак из шерпе у којој се кувао у шерпу са месом и луком. То урадити тако да мало воде од грашка пренесемо у већу шерпу али не и сву. После тога, ако нам буде превише густо увек можемо да досипе остатак воде.
    3. 3.

      1 кромпир, изгулити, опрати, искидати на мале комадиће и убацити у велику шерпу са грашком, месом и луком. Додати једну кашику вегете и пола кашике алеве паприке. Кувати још 20-30 минута на средњој ватри.  izvor http://www.coolinarika.com/