Грашак са месом и кромпиром
Састојци
4 особе
- 1 јунеће кременадла (200- 300гр отрпилике)
- 1 мањи црни лук
- мало уља за пржење
- 1 кеса замрзнутог грашка (или бораније), око 450гр
- 1 мало већи кромпир
- 1 кашика вегете
- пола кашике алеве паприке
priprema
- 1.
Прво очистити јунећу кременадлу од костију и искидати на мале комадиће месо.
У већој шерпи, на тихој ватри, на мало уља, исприжити један црни лук такође искидан на комадиће, само мало (пазити да не поцрни лук). Она додати у исту шерпу и исто уље комадиће меса и пржити док не потамни месо. Када постане браон, додати воде довољно да прекрије месо и лук и оставити да се динста на средњој ватри док се не припреми грашак.
- 2.
У посебну (мању) шерпу скувати кесу грашка (или бораније). Када вода почне да ври пребацити кутлачом сав грашак из шерпе у којој се кувао у шерпу са месом и луком. То урадити тако да мало воде од грашка пренесемо у већу шерпу али не и сву. После тога, ако нам буде превише густо увек можемо да досипе остатак воде.
- 3.
1 кромпир, изгулити, опрати, искидати на мале комадиће и убацити у велику шерпу са грашком, месом и луком. Додати једну кашику вегете и пола кашике алеве паприке. Кувати још 20-30 минута на средњој ватри. izvor http://www.coolinarika.com/