Претражи овај блог

среда, 18. јануар 2017.

Slana štrudla

Slana štrudla



Sastojci



    • 600 gbrašna
    • 200 gputera
    • 50 gsvežeg kvasca
    • 1 kašicicasoli
    • 1 kašicicešećera
    • 1žumance
    • 200 mltoplog mleka
    • dinljene slanine u komadu
    • 400 gsitnog sira
    • 2jaja
    • žuti grejpfrut
    • 1belance
    • susam


Priprema
U činiju staviti brašno, puter isečen na listiće, svež kvasac, so, šećera i žumance. Sve fino zamesiti sa toplim mlekom i ostaviti da testo nadođe. Uskislo testo podeliti na 4 manje lopte. Odmah ih razviti na tanji list oklagijom, premazati filom i urolati. štrudle premazati belancetom, posuti susamom i peći u rerni na 220*C, oko 20 minuta. Prijatno.izvorhttp://www.kuhinjica.rs/

Kukuruzne kocke

Kukuruzne kocke



Priprema
Papriku iseckati na kockice.
U činiji umutiti jaja, dodati so, kukuruzno i belo brašno, ulje, jogurt i prašak za pecivo. Napraviti tečno testo i dodati skuvan kukuruz šećerac i iseckanu papriku.
Lagano promešati testo i razliti u pripremljenu tepsiju.
Ispeći u zagrejanoj rerni na 200*C, oko 20 minuta. Pečeno testo iseći na kocke 


Sastojci

    • 250 gkukuruza šećerca
    • 250 gkukuruznog brašna
    • 125 gbelog brašna
    • so
    • 60 mlulja
    • 350 mljogurta
    • 2jaja
    • 1prašak za pecivo
    • 1crvene paprika
izvorhttp://www.kuhinjica.rs/

Kukuruzni uštipci

Kukuruzni uštipci


Priprema
Umutiti u činiji jaje, so, prašak za pecivo, ulje, vodu i oba brašna.
Ulje dobro zagrejati.
Kašikom vaditi po malo mase i stavljati u ulje. Pržiti uštipke dok ne porumene, a zatim ih vaditi na papirni ubrus da upije višak masnoće.
Servirati uštipke i poslužiti.

Sastojci

    • 250 gkukuruznog brašna
    • 150 gpšeničnog brašna
    • so,
    • prašak za pecivo
    • 1jaje
    • 60 mlulja
    • 160 mlvode

    • izvor http://www.kuhinjica.rs/