Претражи овај блог

четвртак, 8. децембар 2016.

pizza recept

Testo za picu


Najjednostavnije testo za picu, skoro bez mešenja i tako mekano da se razvlači rukama. Ovo testo moći će svaki početnik da napravi i razvuče bez oklagije kao pravi majstor. Morate da probate. Odgledajte video 4 minute i videćete koliko je jednostavno.
Sastojci:
  • 500 gr brašna
  • 250 ml vode
  • 70 ml ulja
  • 15 gr kvasca (3-4 gr suvog)
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
Priprema:
U toplu vodu izmrviti kvasac i dodati šećer pa izmešati.
Dodati pola brašna i skoro svo ulje, ostaviti malo da se poulji okolo testo, kad se umesi i so, pa izmešati dobro varjačom.
Kako dodajete ostatak brašna, tako i mešajte.
Kada testo već skoro ne može da se meša varjačom lagano ga rukom izmesite, samo da ga uobličite.
Nije potrebno dugo mešenje jer je testov eć dobro izradjeno varjačom.
Pouljite ostatkom ulja i ostavite da kisne 30 minuta.
Testo će biti mekano i lepljivo.
Pospite brašnom sto pa izvadite nakislo testo i lagano ga premesite.
Od ove mere ima testa za dve veće okrugle tepsije.
Testo je mekano i može da se razvuče rukama  i postavi u tepsiju.
Nafilujte ga po želji i pecite na najjačoj temperaturi koju imate i skroz dole.
Prijatno.   izvor http://domacirecepti.net/

pizza-testo za pizzu

Kako da napravite najbolje domaće testo za picu - recept

Volite da pravite picu kod kuće, ali vas uvek iznervira kupovno testo koje je bezukusno i često predebelo?
Onda je pravi trenutak da naučite da pravite domaće testo za picu!
Pica će uz ovo testo biti savršena, a vaši ukućani će sigurno primetiti razliku!
Pogledajte recept sa uputstvom i saznajte kako se pravi!

Potrebni sastojci:
250ml vode,
1 kesica suvog kvasca,
1 kašičica kristalnog šećera,
500g brašna,
So,
50ml maslinovog ulja.

Priprema:
Korak 1: Sipajte toplu vodu u posudu, dodajte suvi kvasac i šećer i ostavite da odstoji 10min. U veliku činiju za mikser  sipajte brašno, dodajte malo soli. Ako nemate stoni, već obični ručni, uzmite bilo koju veću posudu. Napravite udubljenje u sredini brašna, u njega sipajte maslinovo ulje (ukoliko nemate maslinovo, može i biljno) i vodu u kojoj se rastopio kvasac. 
Korak 2: Ako koristite stoni mikser, mesite nastavkom za pravljenje testa nekih 10min. Ako ne, možete koristiti drvenu varjaču i kad sve sjedinite umesite ga rukama. To ćete raditi tako što ćete brašnom posuti površinu radne ploče i po njemu mesiti testo po principu: gurnete ka napred – stisnete – presavijete i tako u krug nekih 10ak min. Pokrijte činiju vlažnom krpom i ostavite da odstoji 40-50min kako bi testo naraslo.
Korak 3: Kada je testo naraslo, pesnicom ga zgenječe par puta i  izvadite na površinu posutu brašnom. Ručno ga umesite nekoliko puta. I testo je spremno za upotrebu. 
Savet: Ukoliko ne želite sve odmah da upotrebite, podelite testo u 4 manje lopte i one koje su trenutno višak zavijte u providnu foliju i stavite  u zamrzivač. Tako ćete uštedeti vreme za sledeći put, a testo će biti sveže kao da ste ga tek umesile.
Možete vi to same!
Fotografije preuzete sa sajta: foodnetwork.com
- See more at: http://mogujatosama.rs/kako-da-napravite-najbolje-domace-testo-za-picu-recept-1207#sthash.Yo5q9pu9.dpuf

testo za pizzu

Kako napraviti savršeno testo za pizzu

Teško je pronaći onoga ko ne voli finu i ukusnu picu, a njena je prednost ta da na testo možete staviti sve svoje omiljene sastojke. Ako još niste probali, vreme je da pokušate napraviti domaću picu, a za to će vam trebati i dobar recept za testo.
Sastojci 
1 i ¼ šoljica tople vode
3 šoljice brašna
1 paketić suvog kvasca
1 i ½ kašika šećera
1 kašika maslinova ulja
2 kašičice soli 
Priprema
U posudu za miksanje ulijte toplu vodu. Dodajte šećer i lagano promešajte dok se šećer ne otopi.
U vodi sa šećerom dodajte kvasac. Smesu ostavite da odstoji pet minuta kako bi se kvasac digao. Kada smesa naraste, dodajte mešavinu brašna i soli.
Mikserom miksujte na najmanjoj brzini od prilike dva minuta. Nakon toga pojačajte na srednju brzinu i miksujte još kojih šest minuta. Dok miksujete testo, dodajte kašiku maslinovog ulja.
Uzmite posebnu posudu, sipajte maslinovo ulje tako da prekrije dno. Testo oblikovano u kuglu stavite u tu posudu i dobro ga uvaljajte u maslinovo ulje. Testo pokrijte i ostavite da odstoji 30-45 minuta.
Za to vreme testo bi trebalo da naraste za duplo i ne bi smelo da se lepi. Izvadite testo iz posude, oblikujte ga u željeni oblik i ostavite da odstoji još kojih 30 minuta.
Nakon toga na njega stavite namirnice koje želite i pecite na 220 stepeni 10 do 15 minuta.   izvorhttp://www.prva.rs/