Претражи овај блог

четвртак, 2. јун 2016.

Mleveni paradajz za zimu




Mleveni paradajz za zimu

  •  jednostavno

Vreme je paradajza;spremite ovu salatu da bi uzivali u zimskim danima

Sastojci

  • 10kg ociscenog zrelog paradajza
  • 10 ravnih malih kasicica soli
  • kesica vinobrana 5gr
  • veza celera
  • veze persuna
  • Priprema

    1. 1.
      Za ovaj recept uzmite 11kg paradajza da bi dobili 10kg ociscenog .Paradajz isecite na vece komade i sameljite na masini za meso na najkrupnije sito.Samleven paradajz sipati  u vecu serpu i dodati :10 ravnih kasicica soli;1 vezu seckanog celerovog lisca;2 veze seckanog persunovog lisca i 1 kesicu vinobrana[5gr].Sve dobro izmesati i ostaviti nekoliko sati pri tom da povremeno izmesate celu masu.Sipati u flase sa sirokim grlom ili tegle i zatvoriti poklopcima.Flase odloziti na tamno mesto u ostavi.Ovako pripremljen paradajz moze stajati do 2 god.
    2. coolinarika.com

x

Нема коментара:

Постави коментар