Mleveni paradajz za zimu
- jednostavno
Vreme je paradajza;spremite ovu salatu da bi uzivali u zimskim danima
Sličnirecepti
Sastojci
- 10kg ociscenog zrelog paradajza
- 10 ravnih malih kasicica soli
- 1 kesica vinobrana 5gr
- 1 veza celera
- 2 veze persuna
Priprema
- 1.Za ovaj recept uzmite 11kg paradajza da bi dobili 10kg ociscenog .Paradajz isecite na vece komade i sameljite na masini za meso na najkrupnije sito.Samleven paradajz sipati u vecu serpu i dodati :10 ravnih kasicica soli;1 vezu seckanog celerovog lisca;2 veze seckanog persunovog lisca i 1 kesicu vinobrana[5gr].Sve dobro izmesati i ostaviti nekoliko sati pri tom da povremeno izmesate celu masu.Sipati u flase sa sirokim grlom ili tegle i zatvoriti poklopcima.Flase odloziti na tamno mesto u ostavi.Ovako pripremljen paradajz moze stajati do 2 god.
- coolinarika.com
- 1.
Нема коментара:
Постави коментар