Slana zimnica: mleveni paradajz
Idealan za zimske salate, mleveni paradajz je i omiljeni dodatak jelima iz mediteranske kuhinje.
Sastojci:
- 10 kg paradajza
- so, biber
- kesica konzervansa
- kesica vinobrana
- vezica peršuna
- vezica celera
- glavica belog luka
- ljuta papričica (po želji)
- malo ulja
Priprema:
Paradajz operite, oljuštite i sameljite. Posolite po ukusu, sipajte kesicu konzervansa i kesicu vinobrana, pa dodajte sitno iseckan peršunov i celerov list i beli luk. Ako volite ljuto, dodajte seckanu ljutu papričicu. Sve dobro promešajte. Mleveni paradajz sipajte u čiste i suve flaše (najbolje staklene). Odozgo sipajte po kašičicu ulja, a zatim flaše zatvorite celofanom natopljenim u alkohol. Uvežite gumicom. Mleveni paradajz možete koristiti kao dodatak jelima, ali i kao salatu. U salatu možete dodati naseckani crni luk i ulje.
lisa.rs
Нема коментара:
Постави коментар