Džem od kajsija
0
Džem od kajsija
Recept za domaći džem od kajsija. Bez konzervansa, bez ikakvih veštačkih dodataka, jedna od najzdravijih poslastica za vaše ukućane.
Potreban materijal za džem:
- 5 kg kajsija, zdravih, opranih i očišćenih od koštica (ljuska se ne skida)
- 2kg šećera (najviše)
Postupak priprema džema:
Kajsije presečene na pola poređati u šerpu adekvatne veličine.
Šerpu staviti na ringlu, poklopiti i kuvati kajsije tako poklopljene oko 15 minuta na većoj temperaturi uz često mešanje da ne zagore. Nikakva tečnost se ne dodaje jer kajsije odmah puste sok.
Držeći tegle okrenute naopačke održavamo vakum i sprečavamo kvarenje džema.
Do konzumacije, tegle sa džemom je poželjno čuvati na tamnom i hladnom mestu, podrum je idealan.
Нема коментара:
Постави коментар