Претражи овај блог

четвртак, 2. јун 2016.

Trik koji će vam pomoći da pronađete boju za kosu koja vam najbolje odgovara





Trik koji će vam pomoći da pronađete boju za kosu koja vam najbolje odgovara

www.instagram.com/negin_mirsalehi

Kada se farbate, kojim principom birate boju u koju ćete ofarbati svoju kosu? Prema tenu, pigmentu? 
Čini se da postoji mnoštvo stvari na koje treba da obratite pažnju pri izboru nove boje kose. Boja tena, kvalitet kose, vaša prirodna boja i da li ste, i na koji način do tada tretirali kosu farbom.
Svakako bi trebalo obratiti pažnju na sve ovo, ali izbor nijanse koja vama pristaje zavisi najviše od boje vaših očiju, to nam poručuje frizer i ekspert za farbu, Michael Rowan iz firme Smith’s London.
Generalno, žene sa braon i smeđim očima uvek bi trebalo da razmišljaju o jesenjim nijansama: zlatne, bakarne, crvene..
Dobar primer za ovu kombinaciju je divna Lily-Rose Depp. Ako razmišljate o plavoj kosi, vi biste trebali da težite boji meda i zlatnim tonovima a ako je vaš izbor braon, birajte bogate intenzivne nijanse, kao što što je na primer kestenjasta.



foto: Profimedia




Svetlo, nebo plave oči funkcionišu sa hladnijim tonovima, kao što je led i platinasto plava. Ali takođe, one mogu biti dobra kombinacija i sa tamnim tonovima, s tim što bi i oni trebalo da budu hladniji tonovi, kao što je plavo-crna. Imajte u vidu novu frizuru Jennifer Lawrence.
foto: Profimedia
Najzahvalnija boja očiju za prilagođavanje frizure je zelena.
Devojke koje imaju zelene oči, mogu da se igraju i sa toplim i hladnim nijansama. Na primer, bakarni tonovi će svakako istći vaše oči dok će dublje boje riđe i smeđe, dobro izbalansirati boju očiju i kose sa tenom, i uneti mu toplinu.
Dakle, najsigurniji način da odaberete pravu boju kose je apsolutno vaša prirodna boja očiju. Vrlo jednostavno!http://www.elle.rs/

x

Skromna šeflera traži malo nege, a čisti naš vazduh od prljavštine i otrova





Skromna šeflera traži malo nege, a čisti naš vazduh od prljavštine i otrova

Karakteristični, prošarani listovi koji se zrakasto šire na kraju svake zelene drške čine prepoznatljivom ovu biljku skromnih zahteva. Ne samo da često ulepšava domove i poslovne prostorije, već i apsorbuje mnoge štetne materije iz vazduha.
Foto: ShutterstockFoto: Shutterstock
Mnoge studije pokazuju da zagađivači vazduha snažnije deluju u zatvorenom prostoru nego na otvorenom, a mi upravo u zatvorenim prostorijama provodimo blizu 80 odsto vremena.
Biljke imaju izuzetnu sposobnost da upijaju nečistoće iz vazduha – filtriraju toksine, viruse, spore gljivica, ugljen-dioksid koji izdišemo, a jedna od posebno sposobnih za to je šeflera. U porodicu šeflere spada više varijeteta – omiljene su Schefflera Amate, Diana, Dwarf, Gold Capella i Umbrella Tree.








Šefleru odlikuju i vrlo skromni zahtevi – odgovara joj dosta svetla, a treba je samo pomalo zalivati. Najbolje bi bilo da se zemlja sasvim osuši između dva zalivanja, a u tacni nikad ne bi trebalo ostavljati vodu. Ako lišće počinje da opada, znači da je biljka previše zalivana.
Slobodno orežite šefleru prema obliku koji želite, to će samo podstaći još lepši rast. Ljubitelji bonsaija u ovoj biljci nalaze odličan materijal za rad.

x

Da li i vi gajite biljku novca: zlatna puzavica filtrira vazduh i donosi sreću!





Da li i vi gajite biljku novca: zlatna puzavica filtrira vazduh i donosi sreću!

Zovu je još “djavolji bršljan” ili “biljka novca” jer se smatra da donosi sreću, ali Epipremnum aureum je danas najpoznatiji po svojoj sposobnosti da prečišćava vazduh. Ova jednostavna puzavica upija čak i formaldehid.
Foto: ShutterstockFoto: Shutterstock
Epipremnum aureum ili “zlatna puzavica” jedna je od biljaka koje su postale popularne pre svega zahvaljujući tome što se lako gaji i ne traži neke posebne uslove. Međutim, u poslednje vreme sve više dolaze do izražaja blagotvorno dejstvo ove biljke na zdravlje ljudi i “detoksikaciju” zgrada.
Ona može da ukloni formaldehid iz vazduha, a i mnoge druge štetne hemikalije. Za nas je važna činjenica da se oko 70 odsto detoksikacije organizma obavi preko disanja te je stoga izuzetno bitno da živimo i radimo u prostorijama s čistim vazduhom.






Ova robusna puzavica se lako gaji i odgovara joj direktno ili malo zasenjeno direktno svetlo, osim tokom jakih vrućina kad sunce može da bukvalno opeče listove. Od količine svetla zavisiće i količina tamnih i svetlih nijansi na listovima. Epipremnum voli redovno zalivanje, ali ne treba preterivati niti koren treba da ostane dugo u vodi – redovno praznite podmetač. Ako primetite smeđe mrlje na lišću, treba da pojačate zalivanje i češće vlažite vazduh.

x

Princes krafne





Princes krafne


Znate li nekoga tko ne voli krem dim? Ne. 
Znate li nekoga tko je niti jedan nije uspio? Ne. 
Znate li razlog? Radim!


Analiza

Kuhano tijesto je osjetljiv posao, iako ne postoji ništa jednostavnije u smislu procesa. Tajna uspješnog testa udovoljio omjeru sastojaka koji ga čine, i neravnoteža u tom pogledu će se usmjeriti na manje uspješnih potpuno neuspješnim rezultatima. Četiri sastojka, jedan pravi odnos - i bez greške. Ukratko.Ako je tijesto dosta široka, krafne neće dobro rasti, ako je previše rijetka, na raspršenja rezultata, ali opet neće rasti. Može se dogoditi da se tijesto je odličan gustoće, ali to je poremećeni odnos sastojaka (jaja premalo, nije dovoljno debeo, previše vode) ili da to nije dobro tekstura. - Nije onda neće rasti kao što bi trebao Sastav testa uključuju vodu, masnoće, brašno i jaja , Mislim da je najbolje masnoće ulje za ovu aplikaciju. Zašto? Jer to je čista masnoća, dok je u margarin i maslac li do 20% vode, tako da više nije odnos sastojaka. Dakle, koristeći najobičniji suncokretovo ulje, besplatno. 250 ml vode i 125 ml ulja za kuhanje, dodajući uhvatila soli i malo šećera, dok se smjesa počne kuhati. Zatim dodati 150 g brašna i intenzivno miješa dok ne postane gusto, sjajnu, lisnatog tijesta. U takvom tijesta, jaja i Muti nakon svakog dodavanja. Obično recepti spomenuto 4 ili 5 jaja. Moje mišljenje je da se problem može napraviti jaja samo zato što su koristili male, ponekad i velike, i dodao da je posljednji u tijesto, pa čak i jaje na vrijeme. Ovo zadnje jaje može uništiti sve, a nastava smjesu, i izostavljanje posljednjih ljudi da napuste tijesto previše teško. Zato sam osjetio da je važno znati koliko jaja to nije broj komada, ali je broj mililitara. Ako je količina jaja uzmemo kao polaznu mjere, a sve ostalo treba uskladiti, šanse za neuspjeh je minimalan. Jednom sam, prije početka kuhanja tijesta, razbio 4 jaja sa nastave u kašičica i napisao. Bilo je točno 250 ml. Sve drugo sam dodao na osnovne mjere, i krafne ispalo fantastično. Tada sam proglašen mjeru 250 ml jaja idealno, a od tamo dalje. Zanimalo me samo jedna stvar. Kako mogu odstupati od tih 250 ml jaja i krafni i dalje biti dobro. Tu mora biti raspon, ne može biti sasvim kao milimetra, da ne kažem mililitara prikovan. Nisam.












Eksperiment

je uslijedila omanji linije proizvodnje krafne. S 170, 210, 250, 300 i 350 ml jaje. "Pobjeda" je verzija od 250 ml, ili zapravo bilo što, ali ovo od 170 ml dali zadovoljavajuće rezultate. Pokušao sam tako teško doći do previše razrijeđen tijesta i ravnu krafne, ali nisam mogao. Pokušao sam nastaviti povećavati količinu jaja, ali nisu imali više. pala sam kroz 30 komada u jedno popodne. Dakle, prva pretpostavka je da mala odstupanja od idealne količine jaja mogu stvoriti potencijalne probleme, to se odbacuje.Umjesto toga, problem je u raskoraku koji postoji negdje u odnosu na vodenoj ulja, brašna i jaja, čak i ako imate tamno-tamno, ne mogu napeglaju nedostatke i neravnoteže. U nastavku možete vidjeti recept koji ne može uspjeti, ako ga slijediti pažljivo. Omjer voda-ulje-obrok u rasporedu 250-125-150 je sigurna veza. 250 ml jaja je također siguran mjera, a moj savjet svakome tko ne želi riskirati malo, dolazi iz tih mjera. Kako bi dobili točno 250 ml jaja? Imate dva načina. Prvi način - Break 4 jaja S-klasu ili 5 jaja A klasa u Meric. Pročitajte mjeru. Ako postoje 250 ml, super. Ako aberacije ide blago negativan, a zatim dodajte malo onih bjelanjaka preostao od čega je punjenje, dobivate 250 ml. Ako idete na puno manje, Zaronite drugi jaje. Ako je odstupanje ide u plus, razrijediti jaja vilicom razbiti žumanjke i odliti višak ostane 250 ml. Drugi način - Break 4 jaja S-klasu ili 5 jaja A klasa u Meric. Koja vrsta mjera u obrazac ispod recepta. Kliknite na uskličnikom pokraj upisana količina jaja, a možete dobiti proračun koliko vode, ulja i brašna što je potrebno za 100% uspješne krafne.












Nešto drugo ...

tijesto na lim za pečenje, možete ukloniti žlicu, ili premještaju iz vlaka vrećice ili čvrsto zamrzivač vrećice. Koristim trenirao torbicu i najobičniji nastavak, s ravno promjera rupe od oko 1 cm, što daje spiralu ekstrudiranih grudice tijesta oblik sličan AHM ... Da bi se to . Oprostite na povezanost :) Bilo kao ti, ne bi previše zbijeno visoku krafne, jer nećete biti u mogućnosti provesti fil. Slobodno stisnuti kvržice promjera oko 5 cm, a to su 5 x 4 raspored trgovina na velikom pleh iz pećnice. Iz jedne mjere možete dobiti 20 krafne i peče u jednoj seriji. To neće držati čak i ako je povećanje toliko da počnu dirati. To je jednostavno nije sklon držati, jer se tijesto masa. Uočite da nisam ni pomijnala fil. Tko treba punjenje krafne ako ne uspiju? Jer ako i recept krafne sigurno ne spomenuti, međutim, i nekoliko stvari o Phil. Pokušao sam razne nadjevima. I samo oni puding i margarin, te pregustih i lijep, i floury i curi fil ... To je baršunasto glatka ako pripremiti i ne ide previše masnoća u njemu. Ide jedan paket od 125 g maslaca. Finoća i punoća okusa fil, I maslac, žumanjke i dati. Molimo vas da ne izostavi jaja u fil, i molimo da ne koristite margarin. Čak i sa jajima i maslacem u fil, lisnato i dalje vrlo ekonomična slastica. Za 500 funti možete dobiti bogat 20 od punjenih krafne. Uživajte!









Princes krafne

Sastojci:

uštipak
ML jaja (250 jaja = 4 komada S-klase, ili 5 komada A-klase)
 ml vode
 ml ulja
g brašna
prstohvat soli
3 teaspoons šećera

za punjenje
1 litre mlijeka 
250 g šećera 
3 vrećice vanilin šećera 
1 jaje 
5 jaja 
150 g kukuruznog škroba (gustoća) 
125 g maslaca i 250 ml kreme malo glazura šećera za koji su narijetko Postupak: 1. Prvo pripremiti fil.Maslac iz hladnjaka i ostavite ga na sobnoj temperaturi. Pet žumanjci i jedna cijela jaja lagano promiješati žicu u veći lonac, dodati 100 ml mlijeka i promiješati. U ovom promiješati 150 g kukuruznog škroba (gustoća), malo Mute kabel kako bi dobili smjesu bez grudica.









Preostalih 900 ml mlijeka prokuhati u drugoj tavi sa šećerom i vanilin šećerom, ali kad se zbroji brzo ulijte kipuće mlijeko u prvu posudu, u kojoj se whisked jaja i kukuruzni škrob. Smjesa će vjerojatno ići sada na ugovor, trebao bi biti intenzivno miješano ili naljutiti mikser isključenje ovlašćena dvije ili tri minute dok se ne zgusne ravnomjerno. Ako se smjesa ne počinje odmah nakon izlijevanja vruće mlijeko u ugovoru, da se vrate sve tiše vatru i kuhati dok se ne počne zatezanje i dalje dvije ili tri minute, miješajući intenzivno ili isključivanje zvuka mikser. Stvar je da je mlijeko izlije na jaje s gustoćom, a ne obrnuto, jer su jaja coagulated kad je uronila u načinu ključanje mlijeko u vrućim tavi. Površina punjenje s plastičnom folijom kako bi se stvorili pokrova i ostaviti da se potpuno ohladi.


2. Pripremite tijesto. Kašičica razbiti 4 jaja S klase, ili 5 jaja klase. Mjereno. Ako imate točno 250 ml jaja, ili 20 ml manje ili više, podesite recept. Ako nisu, udio unosa iznosa jaja u polje u receptu, a imate proračun potrebne količine drugih sastojaka.


3. U tavi uliti vodu, dodati ulje, sol i šećer i staviti da prokuha. Pobjeći do vrha i dodajte brašno i miješajte drvenom žlicom da se dobije gusta i glatko tijesto. Dopustite minutu ili dvije da se ohladi tijesto, zatim dodati jaja od 2-3 puta, izlijevajući čašu i miješanje nakon svakog dodavanja, dok se smjesa homogena. Može se miješati sa drvenom žlicom ili električni mikser, to ne smeta. Smjesa će biti gusta, ljepljiva i sjajna.


4. Uključite pećnicu na 200 ° C. Na pleh obložen papirom za pečenje izvadite grudice tijesta uz pomoć žličice, ili cijeđenje tijesto iz vlaka (konditorskih) vrećice.


Grude tijesta kako bi im se u manjoj veličini marelica, s promjerom od 5 cm, takve staje točno 20 na velikom pleh iz pećnice. Vrhovi tijesta koje strše prema gore kap po lagano ih pritiskom na mokru prst ili mokrom žlicom, tako da ne spali. Doughnuts pećnicu na 200 ° C oko 35-40 minuta, ovisno o pećnici. Ne otvarajte pećnicu tijekom pečenja. Doughnuts su više kad dobro isprati, a kada pukotine gubici blijedo žuta ton.


5. Cijela punjenje. Prvo promutiti mikser smjesu koja se hladi na sobnoj temperaturi (to je u redu, ako smjesa ostane samo malo lokva), a zatim dodajte omekšanu maslac i umutiti zajedno miješalica dobiti baršunast glatka i sjajna fil.


6. hladi kolači izrezati na pola, napuniti ih sa žutom kremom uz pomoć obučenih torbi i zvijezda nastavlja i, prema potrebi, preko fila staviti sloj šlaga sa žličice šećera, i raseljene do tijesto torba s mlaznicom zvjezdice. Prekrijte gornju polovicu krafne. Pospite prahu šećera krafne. Pohranite ih u hladnjak, pokrivena.

Recept za novinare 


bonus za znatiželjni

a) Ako je omjer vode ulje-brašno dobro, ali je test nema dovoljno jaja, tijesto će ostati jači, i nekako nesjedinjen, hrapava, neujednačena tekstura. Ovo tijesto će dati lijepe krafne, oni će rasti vrlo malo, i to će biti nedovoljno šuplja iznutra.


b) Ako je omjer voda-ulje-brašno poremećen, na primjer, previše vode, nedovoljno ulje, višak brašna, mogu biti manje uspješni krafne. Ovdje sam imao malo gušće tijesto krivo stavom vode i brašna, a dovoljno ulja i jaja. Ove krafne odlikuju nižim rastom, kao i previše unutarnjih vlakana. Primjer . C) mrlje su teško ukloniti kasnije. U ranijem slučaju sam dobio prerijetko tijesto dok ga pokušava spasiti dodavanjem prijesan brašna, a kada sam shvatila da je iz reda, pa opet uzgajaju dodavanjem malo vode i ulja ... Od krafne ni traga, dobio sam neke slatke scones. Primjer . Zaključak Princes krafne nisu bauk. Oni u potrazi za malo pažnje prilikom mjerenja sastojaka, dati im ova mala, a vi ćete biti predstavljen u punom sjaju ...








http://mamajacooks.blogspot.it/

x

Musaka od tikvica




Musaka od tikvica







Ne znam postoji li povrće koje je jeftinije i izdašnije od tikvica. Čitavo ljeto ih ima, jedva 30 dinara košta jedan kilogram, a svašta se od njih može spremiti. Salate, umaci, punjene poput punjenih paprika ,pohane , raznorazne polpete , palačinke , lađice , mesne i bezmesne musake ...







Kad se kaže samo musaka , meni je odmah u glavi musaka od krumpira i mljevenog mesa. U Srbiji je ta verzija neka klasika. Jako je volim, ali nju ću praviti na zimu. Sada za ljeto je pogodnija musaka od tikvica. Jelo je lagano, sočno i krajnje jednostavno za pripremu. Prijatno!


Sastojci:
1 kg tikvica 
1 dl ulja 
2 glavice luka 
400 g mljevenog mesa 
mljevena ljuta začinska paprika 
so 
papar 
brašno za preljev: 3-4 jaja 1 čaša kiselog vrhnja 1 čaša mlijeka Postupak: 1. Tikvice oguliti i isjeći na kolutiće debljine 2-3 mm. Posuti ravnom žličicom soli i rukama promiješati da se so svuda rasporedi.Ostaviti da puste vodu, a za to vrijeme pripremiti meso. 2. Na 1 dl ulja izdinstati dvije glavice sitno sjeckanog luka, dok ne omekša, a zatim dodati mljeveno meso, ravnu žličicu soli i trećinu žličice papra, po želji pola žličice mljevene ljute začinske paprike, pa dinstati zajedno na tišoj vatri, poklopljeno, bar pola sata . 3. Ocijeđene tikvice umakati u brašno pa polovicu složiti na dno podmazanog pleha (20x30 cm), rasporediti meso, pa opet sloj tikvica. Izmiješati jaja sa kiselim vrhnjem i mlijekom, pa zaliti musaku. Peći pola sata na 200 ° C, pa još pola sata na 180 ° C, ili dok musaka ne dobije zlatnu boju po površini. Ostaviti da se malo ohladi, servirati toplu uz kiselo mlijeko. Recept za tisak













http://mamajacooks.blogspot.it/

x

torta Reforma




torta Reforma




Kolači bez ikakve sumnje spada u gornjem rasponu od slatkiša, a stol i dalje dolaze rijetko, obično samo u slučaju obelažavanja veliki događaj. Vjerujem da ima dosta razloga zašto je to tako, ali svakako je jedan od najčešćih je s prosječnom kućanica nevoljko upušta u avanturu izrade kolača. Nije li taj strah neosnovan. Prije petnaest godina sam odlučio otvoriti radionicu za izradu domaće kolače i slastice. Nisam imao strah, jer sam bio uvjeren da zna kako napraviti kolače i kolačiće. Da sam tada mogao pretpostaviti udio svom neznanju, vjerujem da sam bio uplašen, a ja nikad ne bi ušli u cijeli posao. Danas, petnaest godina kasnije, još uvijek postoji puno stvari koje ne znam, ali imam puno i naučili. Želim s vama podijeliti znanja, vjerujem da će biti od koristi. Do sada sam napravio oko 10.000 reforme kolač, i ne kažem to zato što hvaliti, goli vas uvjeriti da je kolač za reformu zna dovoljno. Za početak, to je lako napraviti. Dakle, molim vas, pažljivo poslušajte mene.



Reforma torta može biti istina na dva načina. Uz vruće ili hladno punjenje. Ne znam da li sam ja, za neke koristi tu terminologiju, pa bih prvo objasniti razliku. Razlika između tople i hladne punjenje je da je u prvom slučaju margarina / maslaca dodati u vruće, kuhana žumanjaka i hladnim ispuna su žumanjke s prvim hladnim, ali onda pjene Umut s margarina ili maslaca. Vjerujem da svi znate osnovni recept za reforma torta. Kora se sastoji od bjelanjaka, šećera i oraha. se Umut od bjelanjaka i šećera, dodati orahe i pecite 20-30 minuta na 200 ° C. Punjenje žumanjke i šećer kuhaju na pari dok se ne zgusne, dodati margarin / maslac, a kada je masa sjedinjena dodajte čokoladu. Najčešće naišao fil 10 žumanjaka i 250 g šećera. Tu je i onaj s žumanjka 12 i 300 grama šećera. Sve to je vrlo sličan, ali za sve one recepte vrijedi isto pravilo, punjenje s toliko šećera je previše slatko. Dakle, ne računaju na mene, ako mislite da kažeš nakon tih recepata. Ja sam uveo jednostavan princip za reformu torte.Koliko žumanjka tol'ko šećer. Ako se žumanjak ima 200 grama mora Umut sa 200 grama šećera.Recept i način pripreme rada koja se jednostavno ne može biti jednostavnije, zar ne? A kako objašnjavate činjenicu da je devet od deset reforme neće uspjeti? Odgovor je jednostavan. Nitko nikada nije pokušao, u svakom receptu, objasniti što je riječ zgusnuti .






Ja sam se usudio i pokušati objasniti riječ. Opširnost, koji sam inače sklon, u ovom postu će doći do izražaja, ali neke stvari se ne mogu drukčije objasniti. Mogao sam reći: "kuhati žumanjke dok se ne zgusne do gustoće jogurta ...". No, bilo jogurt? Postoji nekoliko, postoji gusta. odlučio sam se osloniti na raspoređivanje na dužinu kuhanja. Ono što privlači niz novih problema. Zato ruku strpljenja. Reforma torta se sastoji u 9 koraka. Svaki od tih koraka će biti objašnjeno u detalje u jednom poglavlju. 1.Odvojiti bjelanjke od žumanjaka drugog Umutiti bjelanjke i šećer, zatim dodati mljevenu matice trećinuPecite kora četvrti Rastopiti margarin i odvod vode na 5. Umutiti žumanjke sa šećerom 6. Kuhati žumanjke na pari 7. Dodajte margarin, kombinirati, a zatim dodajte čokoladu 8. Filovati kore 9.Napravite glazuru kao što možete vidjeti ispred nas puno posla, tako da prvi stvari prvi. Najprecizniji i najopsežniji recept za reformu kolač ikad napisana je upravo ispred vas. Recept za tisak je nešto manje opsežna, ali apsolutno dovoljno ako želite znati kako napraviti kolač reforme. Prva Razbijanje jajakokošjih jaja prema gramaže dijelova u razredu i da bismo izbjegli bilo kakvu zabunu kada nastavku se javi 10 jaja onda mislim da jaja s razredom. To su jaja težine 65-70 grama. Nije naodmet znati druge klase jaja: SU - 70 g preko S - 65-70 g A - 60-65 g B - 55 do 60 g C - 50-55 g D - 45-50 g E - 45 g, a manje u postotak jaje se sastoji od: ljuske - 14% žumanjak - 28% bjelanjaka - 58% znam da ti postoci teško zapamtiti, ali to je dobro znati barem neke okvirne odnose, jer sam napravio grubu kalkulaciju.Jedno jaje ima 70 grama: 10 grama ljuska 20 g žumanjci 40 g bjelanjaka odvajanjem bjelanjaka od žumanjaka može biti vrlo nezahvalan posao ponekad, ali nekoliko savjeta u tom pogledu sigurno biti od koristi. - Kako bi se lakše odvojiti od žumanjka bjelanjke, jaja bi trebala biti - svježe. Kako prepoznati svježu jaje? Rastopiti u litri vode 70 g soli, kuhano i ohlađenu otopinu. Kada se to rješenje za poliju jaje, ako se nalazi na dnu spremnika, znači da je svježe, ako je podigao s dna, ili ne dolazi, onda 5-6 dana stara, kad je riječ o površini je bez ukusa i bolje je ne koristiti. - Nakon koja je pogodila jaje kad želite prekinuti? Nemojte koristiti oštre rubove. Idealna je udariti jednu loptu na drugu. Nedostatak ovog načina rada je da se uvijek držati dvije lopte u svojim rukama, što je otežana prilikom odvajanja žumanjke od bjelanjaka. Ali kada se naviknete, to je vrlo povoljno. Nikad nisam koristio, pa sam ponuditi svoje alternative. Zaobljeni rubovi štednjaka je dobro mjesto. Čak i bolje je da je jaje pogoditi zakrivljeni rub guste šalicu bijele kave. Ne koristite rub čaše ti je bliži od onog dalje. Jaje i ruka će na taj način biti iznad otvora šalice, ali ako je ljuska meke i zdrobljenog nakon udarca dosta svjetla, ali on želi da ispadne jaje iz ljuske, oni će to učiniti u čašu, tako da jednostavno možete ga staviti u zdjelu s bjelanjaka i bit će vrlo lako žlica ili pola ljuske, izvadite žumance. - to je zgodan znati kada hit jaje u sredini, a vi početi odvojiti ljusku, da li je žumance s lijeve ili desne polovice jajeta. Ako imamo tu informaciju, trebate pažljivo razdvaja dvije polovice ljuske i zavirili da zna da polovica bi trebao biti pretvoren u planine, a da ga se iz bjelanjaka. Zvuči čudno, ali to se ne može znati. Žumanjak bjelanjak je lakše i to uvijek ima tendenciju da ide gore. Ako uklonite jaja iz kartonske ladica znati da u ovom trenutku u gornjoj polovici žumanjka jajeta, a sada samo moramo biti oprezni o tome, a ja sam razbila se puno udobnije. - Kao što je linija jaja imaju istu tvrdoću ljuske, često se događa da jaje doslovce raspadne pucanj nije bio previše jak. Najbolji način je da koristite uvijek dva poteza. Jedan vrlo jednostavan, jer je mekana ljuska i napravio je da se razbije, a drugi, malo jači, koji bi trebao biti razbijen, i one jaja čiji su granate nisu tako tanki. Kada se naviknete razbiti jaja samo na taj način, imat ćete manje problema. - Ako se dogodi da se ljuska dolje, tako da je gotovo beskoristan u smislu streaming jaje od jedne do druge polovice, bolje potresti cijeli sadržaj jajeta u zdjelu bjelanjaka, a kad naiđete prvog "normalnog" jaje, i da žumanjci povadićete koji privremeno borave u pogrešnom spremniku.




















































2. sama od bjelanjaka i šećera mučenje

10 bjelanjaka (~ 370 g)
250 g šećera
250 g mljevenih oraha Uključite pećnicu na 200 ° C i pustiti da se zagrije. Mokri pleh spužvu iz pećnice i stavite pleh tako mokra papira pečenje.U odgovarajuće spremnike zaliti bjelanjke i umutiti mikser.Bjelanjka od 10 jaja za isključenje samo 2 minute, dodajte šećer i muti još 1,5 minute. U stimulans tutnjale bjelanjke dodajte orahe i promiješati sa drvenom žlicom NUTS isplaćuje. Ulijte u posudu i poravnati. Nemojte početi mućenje dok se pećnica ne zagrije gotovo u potpunosti. Pećnica je zagrijana za dugo vremena, bjelanjke nakratko zanemariti. Kad su tukli bjelanjke stavite orahe, nema čekanja - kora mora odmah biti pečena. 3. Pečenje kora kore se peku na 200 ° C na velikim visinama peći oko 20-25 minuta. To je u redu, jer je potrebno 20 minuta da ti objasnim koliko inzistiranje na tako kratkom mučenja bijelaca, jer je činjenica da su bijelci "bolje", kao više nijem. Tu je takav uvjerenje, ali to nije u redu kada je u pitanju oguliti reforme. Sam Davno mućenje bijelaca se preporučuje za tijesta kore za meringues i neke varijante kore da se suši u pećnici, a ne peče. Kore reforme su dobre i suha, ali su bolje kad su sočne. Dok su pečeni one rastu van, a kada se ohladi njihova debljina će biti oko 1 cm.Ako umutiti bjelanjke 10 minuta, umjesto 3.5, kora će biti više rasti dok se spali, a nakon ponovnog hlađenja natrag na 1 cm debljine. Zašto bi se gubiti vrijeme i zamagljena sam 10 minuta? Ponekad se dogodi da kora padne ispod debljine 1 cm, ili postati dvostruko tanji, ali poanta je da je vaš orasi mokro.Mokre oraha prepoznati sve dok ne samljeti. Uključite se u rezancima umjesto mrvica. Koje su to sitnije mrvice, orasi su kosu, a kora će biti deblji. Pa, nije li to nešto što bi trebalo biti puno brinuti. Bilo debljina kore je vrlo dobro, kada je u pitanju reforme. Jedna vrlo tanka će biti vlažnija i onih prozračan će kosu, ali oba imaju svoje prednosti. Bez obzira kora da izadju, reforma i dalje će biti savršen kolač, ako se pravilno napraviti nadjev.














4. margarin topljenja izbaciti vodu 

odluku o tome hoće li se fil staviti maslac ili margarin morate napraviti sami. Margarin se dobiva hidrogenacijom biljna ulja. Ispostavilo se da je za hidrogeniranje je štetan ako se odlučite živjeti isključivo na margarin. Maslac može se kontaminirati salmonelom, a margarin ne mogu. Razumiješ li bit dilemu? Radim isključivo s Diamond margarin. Izbornik je omiljena, jer gotovo da nema mirisa, a ako mi ne pretjerivati ​​s količinom, to je vrlo ugodan okus. Bolje stegnuti punjenje maslaca i 4 puta jeftinije. Ne treba jače razloge. Međutim, postoje Diamond margarina jedan ozbiljan nedostatak. Ima oko 20-25% vode u njemu. Ova voda je dao mjesto u margarin, jer je prije nekoliko godina Diamond prošao u privatnom vlasništvu. Koliko se sjećam, prije nego što je deklaracija napisana 2% vode. Sada to ne govori ništa o postotku vode, ali je rekao da je imao 80% masti. U to je lako vidjeti kada se priprema za reformu u ovoj Direktivi. U stvari, ako mislite da se napravi dobar reforme, morate koristiti samo masnoće iz margarina i vode će ih ispustiti. Kako ste dobili vodu iz margarina? Jednostavno. Otopite maslac u umaku od pan, ostavite 10 minuta Ostojić, masnoća će plutaju na vrhu, a voda će ostati na dnu. Možete odliti mast u drugi sud, i baciti vodu, ili sve vratiti u frižider, pa kad masnoća stisne ga ukloniti, na ispadanje vode. Možda će netko misliti da je ovo cijepanje dlake nepotrebno, ali ne oboje.Vidjet ćete da ako ste uspjeli kuhati žumanjke savršenu gustoću, ništa nećete biti vrijedan, ako je u takvom savršenom fil Istres 50 ml vode. Sve će se razrijediti, a punjenje neće curiti. I to bi se dogodilo ako uložite originalnoj ambalaži margarin 250 g. Dodajte tome činjenicu da je voda mutna i puna smeđeg mulja.






S obzirom da radim samo s dijamantnim margarina, nemam iskustva u pogledu količine vode koja se nalazi u maslacu. Ona kaže da ima 16% ili ne bih previše oslanjao na istinitost onoga što piše na etiketi. Oni najuporniji, koji još uvijek čitate ovaj post, želim vam čestitati na strpljenju i izdržljivosti.Isplatilo se, jer samo premjestiti na proces izrade znak za reformu. Fil: 10 žumanjke (~ 190 g) 190 g šećera 250 g maslaca / margarina, tj. 200 g čistog masnog tkiva, bez vode 70 g tamne čokolade N OTE:Količina žumanjcima je ključno za duljinu kuhanja. Zato sam u receptu, zbog preciznosti, s namjerom da izmjeri gramaže žumanjke jajeta. Umjesto toga uzalud objasniti da je gustoća mora biti kuhani žumanjke postići idealnu gustoću, ja ću ti reći koliko dugo ih kuhati u cilju postizanja idealne gustoće.Budući da je vrijeme jedini faktor koji će odrediti gustoću, potrebno je poštovati dva uvjeta. Prije svega, morate znati da je duljina kuhanja 10 žumanjke ne vrijedi za 20 žumanjaka - 20 žumanjaka kuhaju dvostruko duže! Još jedna važna stvar je temperatura. Iako kuhati mi žumanjaka na pari, nije isto da li će kuhati žumanjke u velikoj tavi ili mali. Po prvi put, koristiti veliki plamenik od 18 cm i dva bazena od kojih će imati promjer od 18 cm i odijelo vrhu, a to će nam poslužiti ne u nju, dok je voda lagano ključ, dolje mali lonac promjera 15 cm na koji kuhamo fil. Vjerujem da je to preciznost nije potrebno, a ja sam prilično siguran da čak i sa loncima približne rezultate veličine gotovo su identični.















5. mućenje žumanjke sa šećerom

Ako ispustiti vodu iz margarina ili maslaca, te osigurati čistu mast, uključite plamenik do 6 (na skali 1-6) i to staviti posudu s oko 5 cm vode. Dok voda zavrije staviti žumanjke u malom lonac za pirjanje, dodajte šećer i umutiti mikser ne duže od 30 sekundi. Ne trebam ništa posebno da bude pjenast, ali samo kodirani dobro. Više mućenje će stvoriti više pjenu u žumanjke i šećer otopiti više, a time će postati gušća i žumanjci, a to će utjecati na vrijeme kuhanja. Duljina žumanjka mučenja i šećera određuje parobrod. Ovdje je ekstremni slučaj. Ako se žumanjci Mutili 15 minuta, šećer će biti gotovo istopi i napravio guste pjene vrhnje. Parenje će trajati samo 3-4 minuta, vjerujem, nije dovoljno vremena za sve ljubitelje toplinskih žumanjke preradu jaja. Jednom riječju, ja ću uništiti svoj ​​proračun ako umutiti više od 30 sekundi. Dopustite mi da vas naučiti kako da bude, a zatim igrati do mile volje. 6. Kuhanje žumanjke Ako ste Umut žumanjaka, provjerite da je voda u loncu kuhati, ali lonac s žumanjke staviti u kipuću vodu. Vjerujem da to nema nikakve veze, ali samo u slučaju, mali lonac je uronjen u kipuću vodu, bez dodirivanja dna velikim posudama. Možda je to pretjerivanje, ali samo u slučaju, to učiniti.Obavezno pogledati na sat i početi mjeriti vrijeme, bez obzira na kipućoj vodi, u trenutku kada se stavi u lonac u njemu, zaustavi vrištanje. Vrijeme se mjeri od trenutka umetanja lonac s žumanjčana smjesu u kipuću vodu. U prve dvije minute ne moraju biti mješoviti kontinuirano. Samo povremeno. Umiješajte drvenom žlicom, tako da će se lako vidjeti gustoću razlika, dok su žumanjke kuhani i zategnuti.







Ovdje su promjene koje se javljaju dok se žumanjci i šećer kuhani na pari. - 3 minute žumanjci su postali vruća. - 4 minute, šećer ne otopi i ne može se promatrati kao točke, ali još uvijek osjeća u drvenom žlicom na dno, više kao šuštanje loncu na dnu. - 6 minuta, šećer potpuno rastopi i žumanjke početi zgušnjavati. Zviždaljka ili pokretanja. - 8 minuta, žumance je dovoljno gusta da se izlije u njih margarina, ali to će biti takozvani "sočno" reforme na sobnoj temperaturi punjenja istjecati. - 12 minuta, žumance, tako gusta da dobiti punjenje koje će biti teško podmazati sa zaključcima ak: za savršenu kremu, žumanjke se kuha 10 minuta.











Važna napomena
dodani kasnije, sedam mjeseci nakon objavljivanja ovog posta u vrijeme pisanja ovog posta, nitko, a pogotovo nisam mogao pretpostaviti da su različiti jaja ponašaju potpuno različito dok kuhati žumanjke kako bi dobili dovoljno debelu punjenje za reformu. Te razlike idu neshvatljivo 15 minuta, a tu jaja koja su već završena nakon 4 minute. Kao dio ovog novog znanja, moj savjet je da se ukloni sat daleko od vas i da vidi samo ponašanje žumanjke. Kada vidite da je šećer ne otopi i da je počela blago stezati, možete biti sigurni da ste vrlo blizu kraja kuhanja. To se koristi za "zatvaranje" doslovno jednu minutu, a ponekad čak i 10 minuta ili dok se žumanjci doći do gustoće meda, i to debeli med, onda sigurno više.









Napravljena je sedmi žumanjka, margarin i čokoladu

Nakon 10 minuta izvadite posudu s vatre i ubacite vruće, rastopljeni margarin / maslac. Mixer kratko umutiti, i vidjet ćete kako stvoriti gustu emulziju. Zatim dodajte čokoladu, promašajte da se otopi i ponovno kratko izmiješati. Ako vam se dogoditi da se margarin neće ujediniti s žumanjaka, kao što je prikazano u nastavku, kao što je obično slučaj s prekuvanih žumanjaka (12 minuta kuhanja ili više), slobodno to staviti čokoladu, promiješati / mix, ali ako fil čak i tada, nakon miješanja, neće biti ujedinjeni, dodajte malo mlijeka i ponovno mikser bič. Ti bi trebao biti ujedinjeni.



nesjedinjen punjenje: žumanjke i masti su jasno razdvojeni

Nakon umetanja čokoladu, a kratki miješanje, punjenje je spojio i postati gladak

8. fileta

Phil treba da se ohladi do te mjere da to ne propuštati kada mrljanje, razmazivanje i da ne ide teško, a to će biti oko kad dođe na sobnu temperaturu, a nije ni mlakušan. To hlađenje će potrajati nekoliko sati.


Koru ispeći li shvatiti kraj papir za pečenje, malo nagib i klizanje na radnoj površini. Podijelite 4. rad na dužoj strani. To će biti malo opor kore i 4 će biti dovoljno. Veće kolači trebali imati 5-6 kore. Koru izrezati oštrim nožem tako da Prosjeci ne samo kora, ali i papir za pečenje na koji se kore laži.


Prvi od četiri kore potez na pladnju, ili plutaju, ostavljajući papir na dnu. Podmažite treći znak.











Druga kora i pao je prvi, punjene, i pustite ga tako da papir ostane na vrhu, a zatim pažljivo uklonite papir. Nanesite još jedan treći znak. Dakle, ne sve do posljednjeg kore, ali to ih ne ispunite, čak ni s njom ili skinuti papir. Stavite kolač u zamrzivač da se stvrdne, a sutradan će se riješiti i zaliti.


Ako Reforma torta radite prvi put, a niste vješti određivanje gustoće mig, bi mogla biti dobra ideja da se pripreme dužine dvije daske reforme, ili izrezati dvije trake debele kartona, stavite ih s plastičnom folijom, i osigurati im kolač. Ove stanice treba staviti na bokovima torti i nekako vezan za tu poziciju.


To je potrebno zato što bi se moglo dogoditi da se vaš reformu želi skliznuti, to je bolje biti siguran nego žao.




Prolijevanje deveti

s kolačem sada, kao što je zamrznuta, možete relativno lako rukovati. Uklonite papir i okrenuti ga naopako, tako da je donja strana bude gore. Ova stranica je ravniji, a kolač će izgledati ljepše nakon izlijevanja. Uklonite drugi papir. Sada je trenutak da se nož lijepo poravnati i dobiti ravnalo. Što otpad može koristiti za eventualno popuniti povremeno rupu koja je ostala nakon treninga ili jesti.


Sada možete napraviti dressing. 10 ml mlijeka 1 žlica šećera 1 jaje 50 g maslaca 100 g čokolade








Rastopite šećer u mlijeku i dodati margarin. Kad je otopljeno, ulijte smjesu u kipuću jaje da imate malo Umut mikser, i odmah ukloniti iz topline. Malo umutiti mikserom više da se ohladi grijani dno posude, a zatim umetnuti i 100 g čokolade. Kada se čokolada istopi, mikser udružimo ali vruće preljev prelijte preko kolača. Nož ga proširiti tako da curi preko ruba, a zatim obraditi rub poravnavanjem onih koji propuštaju dijelove gradijenta. Vratite kolač u frižider da se glazura stisnula.


Bez obzira na to je vrlo mala količina gradijenta, moj savjet je da rade mikser. Stavite sve u malom loncu, pa uklonite jedan kist mikser, ako ne može stati iu takvoj tavi, i umutiti samo jedan kist. To je savjet koji će osigurati da se ne stvaraju grudice čokolade nije ni jaja, jer su kvržice su neprijatelj svih pločica. To je sve. Mogući problemi i brige bjelanjke na čekanje? Ne slažem umućeno jaje bijelo rublje treba odmah izliti u posudu i riješeno. Nakon toga, on mora odmah ići u pećnicu. Šlag lažno u kojoj su dodati orahe - mora postojati. Svatko stoji više od pet minuta će se očituje u razdvajanju vode na dnu posude, a kad se kora peče to će biti mliječ. Nije strašno, ali to je kao da se bez kore tih "dodataka". Punjenje i bolje će se pridržavati koru, ako je to za kosu površinu. Žumanjci čeka?Situacija je slična s žumanjaka. Kad se šećer ne ulije u žumanjke nema više quibbles. To mora odmah biti muti i kuha na pari. Šećer po vodu gdje god on to vidi. Branje vodu iz žumanjaka, a ona će, gdje šećer iz vode da se stvrdne i stvoriti kvržice. Kao što su kuhani žumanjke u mjestima. Na tom principu radi i što se dugo ovjesni žumanjke sa šećerom, o kojoj smo već govorili o tome. Naravno, ne postoji clumping ili mučenje i hladna, šećer privlači vodu i time cijela smjesa zgusne i bez kuhanja. Ova mješavina je sasvim ok, razumijemo jedni druge, ali to je teško utvrditi koliko je još potrebno za kuhanje pa sam inzistirao na mučenja od 30 sekundi. Stoga, ako želite uštedjeti žumanjke u frižider da ih koriste kasnije, ne sipati šećer u njima. Pokrijte ih plastične vrećice i staviti u frižider. Dakle, ja mogu stajati 48 sata bez ikakvih problema. Žumanjci ne smrzava u zamrzivač. Bjelanjka to ne smeta, ali žumanjke zgusnuti i mraza. Parenje? Zanimljivo, parobrod i danas u vremenu precizno prilagođavati temperaturu na štednjaku, još uvijek je potrebno. Dok je peć bila drvo, to je sasvim razumljivo i potrebno, ali danas?!Zašto ne koristiti mali plamenik i pretvoriti ga u 2 od 6 divizija? Odgovor je jednostavan. Nije dovoljno da se uključuju 2, jer to nije 100 ° C A ako uključuju 3 to je previše teško. Žumanjka početi pridržavati dnu posude, što je lijep osjećaj pod žlicom. Zato moramo koristiti metodu još pušila. Oraha ili badema?Ova odluka je na vama. Jedini savjet koji ti mogu dati je ovo. Ako se odlučite za reći kore badema, što znači da ne blanširati, očistiti od ljuske, osušen i samljeven. Jednom sam napravio takvu reformu. Bio atraktivan, jer je kora bila potpuno bijela, a punjenje svjetlo smeđa, ali okus nije bilo. Očišćeni badem je potpuno bez okusa. Okus kolača je smanjen na okus rep. Ako radite sa mljeveni bademi ne liječi, to je druga priča. Dobit ćete lakši kolač, ali ste odlučili orasima. Mnogi kritiziraju reforme koje jaka. Oni će biti verzija sa bademima sigurno više poput njega. Postoji još jedna zanimljiva činjenica u vezi s kori badema. Badem je puno za kosu od oraha i manje masna. Kada samljeti kavu orasima, možete dobiti puno finije čestice, gotovo prah badema. Kore se peku od tog praška, pod jednakim uvjetima u kojima ispeći koru oraha, kao vazdušastije. Dakako, to neće pasti za bilo koju od milimetra. Zato, ako je sama torta biti veći i vazdušastija. Bademovo kora će uvijek biti lakši od oraha kore. Na slici gore su kora sa orasima, a posljednje dvije kore od badema. Postoji mnogo razloga za probati i sa bademima i orasima, ali možete odlučiti za sebe ono što je vaše mišljenje i ukusniji. Osobno nemam kore sa orasima bolje. Ali ja znam puno ljudi koji tvrde suprotno. Svakako da je najbolje rješenje da se napravi mješavinu badema i oraha, te istresti lažno bijelaca. Jedno je sigurno. Reforma će uvijek biti savršen kolač. Juicy Reforma ili čvrsti reformu? Poklopac slika je čvršća reforme. Ona je lijepa, ali je ukusna sočna reforme. Jedina razlika je u tome što čvrstoću znak. Dužina kuhanja žumanjka, a one idealno 10 minuta se odnosi na punjenje sočne reforme. Juicy je prirodno i mekše, ali će znatno olakšati rad ako je rez, dok zamrznuta, a vrijeme usluge samo otišao na rez. Reforma je relativno lako rezati u smrznutom stanju, jer je nikada nije previše teško. Nije strašno ne treba rezati odmrzavati i ohlađeni, onda ćete dobiti Messier presjek, ali sočna reforma reći zbog savršenog ukusa, ali nije savršen presjek.




























sočna reforme, presjek:
up - iz zamrzivača, okoliš - iz hladnjaka, dolje - kada stoji na sobnoj temperaturi

Hladno fil?

Za kraj sam ostavio najveću dilemu. Zašto ovo gnjavaža oko vruće znak, kada je hladno fil mnogo lakše napraviti? Bosanci kažu - razlika je drastična. To je razlog zašto     http://mamajacooks.blogspot.it/

x