пуњени кромпир запецен у рерни
Изузетно једноставно, али и врло укусно јело
САСТОЈЦИ
-
9 кромпира
-
2 црвена лука
-
5 кашика киселе павлаке (12% масти)
-
150 г Гауде
-
5 кришки панцете (ор нецег сувомеснатог мало избору)
-
сол Схов
ПРИПРЕМА
1. Кромпир оперите и кувајте с кором 20-30 минута (зависно од величине кромпира). У сваком случају, не сме се прекуха, јер ће се онда тешко издубити па ће се распадати.
2. Кромпир потом ољуштите, исеците на половине и издубите средину кашичицом, остављајући руб од око пола центиметра.
3. На уљу пропржите ситно сецкани лук. У посуди помешајте екструдованим део кромпира, пржени лук, павлаку и око 100 г ренданог сира. Посолите и побиберите.
4. Напуните смесом екструдованим кромпир, ставите га на папир за печење у већи pleh, поспите остатком сира иу сваки комад утисните комадиће панцете.
5. Пеците у рерни на 200 степени око 20-30 мин док кромпир не поприми лепу жућкасту боју.
Изузетно једноставно, али и врло укусно јело
- 9 кромпира
- 2 црвена лука
- 5 кашика киселе павлаке (12% масти)
- 150 г Гауде
- 5 кришки панцете (ор нецег сувомеснатог мало избору)
- сол Схов
ПРИПРЕМА
1. Кромпир оперите и кувајте с кором 20-30 минута (зависно од величине кромпира). У сваком случају, не сме се прекуха, јер ће се онда тешко издубити па ће се распадати.
2. Кромпир потом ољуштите, исеците на половине и издубите средину кашичицом, остављајући руб од око пола центиметра.
3. На уљу пропржите ситно сецкани лук. У посуди помешајте екструдованим део кромпира, пржени лук, павлаку и око 100 г ренданог сира. Посолите и побиберите.
4. Напуните смесом екструдованим кромпир, ставите га на папир за печење у већи pleh, поспите остатком сира иу сваки комад утисните комадиће панцете.
5. Пеците у рерни на 200 степени око 20-30 мин док кромпир не поприми лепу жућкасту боју.
Нема коментара:
Постави коментар