Претражи овај блог

недеља, 11. септембар 2016.

plavi patlidzan u tegli-zimnica

Plavi patidzan u teglizoom

Sastojci 

Za jednu teglu:

  • 1 kg patlidžana
  • 4-5 čena belog luka
  • 1/2 vezice peršuna
  • 1 kašika soli
  • 2 kašike šećera
  • 6 kašika sirćeta

I još:

  • po potrebi ulje za prženje patlidžana

Priprema

1


Pripremiti povrće.
2

U teglu staviti so, šećer, sirće, sjeckan bjeli luk i peršun. Promiješati.
3

Patlidžan oguliti, isjeći na kolutove i pržiti na ulju.
4

Topao patlidžan stavljati u teglu.
5

Teglu hermetički zatvoriti i okrenuti naopako. Ostaviti da se u potpunosti ohladi. Ohlađene tegle ostaviti na suvo i hladno mjesto za zimu. Uživajte. Prijatno!
izvorhttp://www.recepti.com/kuvar/zimnica/12628-plavi-patidzan-u-tegli

Нема коментара:

Постави коментар