Претражи овај блог

среда, 18. мај 2016.

ŠPANJOLSKI VJETAR

ŠPANJOLSKI VJETAR


Sastojci za koru:
  • 10 bjelanaca
  • 300 gr secera
  • 2 žlice limunovog soka
  • (Od ovih sastojaka se prave 2 kore)
Sastojci za fil:
  • 10 zumanaca
  • 100 gr. secera
  • 7 kas.brasna
  • 1 l mlijeka
  • 250 gr. maslaca + 2 žlice šećera u prahu
  • 150 gr pečenog mljevenog ljesnika
  • 200 gr nugata (ili cokolade)
  • 2 slaga za ukrasavalje (od toga se premaze tanki sloj slaga po filu od nugata)
Priprema Kora:
Umutiti 5 bjelanaca sa 150 gr secera i 1 žlicom limunovog soka.
Kada se masa cvrsto umuti staviti da se pece na 150 C oko 60 min. Pleh velicine 23 × 32 oblozen pek papirom.
Praviti takve dvije kore, ja sam hi pekla istovremeno u dva pleha.
Ps: ako se kora odigne malo je bockati cackalicom.

fil:
Umutiti 10 zumanaca sa 100 gr secera. Potom dodati 7 kašika brašna i 200 ml mlijeka pa skuvati na pari u ostalih 800 ml mlijeka da bude gusto.
Kad se ohladi dodati umucen maslac sa 2 žlice šećera u prahu.
Fil podjeliti na 3 dijela:
U jedan dio dodati 200 gr istopljenog nugata (ili cokolade).
U drugi dio dodati 150 gr mljevenog ljesnika.
Treci ostaviti da bude žut.
slagati:
Staviti jednu koru + fil od nugata + tanki sloj slaga + druga kora + fil od ljesnika + zuti fil odozgo premazati slagom.
Ja sam pravila valove po torti kao da puše vjetar i posula mljevenim ljesnikom.
http://tortekolaci.com

Нема коментара:

Постави коментар