
Pohane palačinke sa sirom
Sastojci:

600 g brašna

malo soli

1 šalica ulja-za tijesto

200 g sira

2 žumanjka-za nadjev

šalica ulja-za pohanje
priprema:

Umutite
jaja , dodajte
mlijeko i sol, a zatim postupno i brašno.

Sve promiješajte mikserom ili kuhačom dok ne dobijete žitko tijesto bez grudica.

Sada u tavi zagrijte ulja pa ga zatim izlijte u manju vatrostalnu posudu koja će vam stalno biti pri ruci.

U praznu tavu nauljenim dnom stavite (velikom žlicom za juhu) tijesto, razlijte ravnomjerno tijesto po tavi i pržite palačinku nekoliko trenutaka. Okrenite je i ispržite is druge strane.

Kad je gotova, stavite je na tanjur pa ponovite postupak s ostatkom tijesta.

Kad ste utrošili tijesto, ostavite palačinke da se ohlade.

Za to vrijeme izngnječite
sir , dodajte žumanjak pa izmiješajte. Ovim nadjevom premazujte palačike i zarolajte ih.

Svaku palačinku prerežite na tri dijela.

Posebno umutite 2
jaja za pohanje, malo ih posolite pa svaki narezani komad palačinke zamočite u njih pa pržite na zagrijanom ulju.

Pržite ih vrlo kratko (dok ne porumene), a zatim ih izvadite i stavite u plitku posudu.

Poslužite ih tople za doručak, predjelo, zakusku ili laganu večeru.
http://www.recepti.covermagazin.com/