MEKANA MIRISNA POGAČA KOJA SE SMAŽE ZA TILI ČAS
Mekana i socna,ja sam je pravila od obicnog kiselog testa,prelila sa uljem malo posolila.Ma smazali smo je zacas.
SASTOJCI
500-600gr mekog brasna tip 500
2dcl vode
1dcl mleka
1 jaje
1/2 kvasca(pola kocke)
2 kafene kasikice secera
so 1 kafena kasikica
1dcl ulja
Malo jos ulja da premesite,i da polijete pogacu.
PRIRPEMA
Ovo testo je dosta mekano i lepljivo,tako i treba da bude.U vanglu stavite kvasac,secer,jaje,ulje,mlako mleko i vodu.
Sve izmesate,dodate po malo brasna i mesite povlaceci rukom testo prema gore(prema vrhu vangle).Sada posolite.
Mesite dok testo ne postane glatko,dodate jos malo brasna.
Posto je testo jos uvek lepljivo i nezgodno za raditi.nalite u saku ulja i premesite.
Pokrite sa krpom da stoji 30 minuta.
Nauljite ruke,premesite testo.
Ako vam je bas nezgodno,pospite malo brasna da mozete lakse raditi sa testom.
Tepsiju pouljite,mozete raditi na dva nacina.
Testo staviti odmah u tepsiju i rukama utapkati,rastanjiti.Ili na radnu povrsinu razvuci pa prebaciti u tepsiju.Testo razvucite debljine malo vise od jednog prsta.
Zasecite po duzini pogacu,malo premazite uljem i posolite.
Ostavite 15 minuta da stoji i pecite na 200 stepeni dok ne porumeni.
Kada je gotova prekrite krpom da jos omeksa
Izvor: www.serpica.net
Mekana i socna,ja sam je pravila od obicnog kiselog testa,prelila sa uljem malo posolila.Ma smazali smo je zacas.
SASTOJCI
500-600gr mekog brasna tip 500
2dcl vode
1dcl mleka
1 jaje
1/2 kvasca(pola kocke)
2 kafene kasikice secera
so 1 kafena kasikica
1dcl ulja
Malo jos ulja da premesite,i da polijete pogacu.
PRIRPEMA
Ovo testo je dosta mekano i lepljivo,tako i treba da bude.U vanglu stavite kvasac,secer,jaje,ulje,mlako mleko i vodu.
Sve izmesate,dodate po malo brasna i mesite povlaceci rukom testo prema gore(prema vrhu vangle).Sada posolite.
Mesite dok testo ne postane glatko,dodate jos malo brasna.
Posto je testo jos uvek lepljivo i nezgodno za raditi.nalite u saku ulja i premesite.
Pokrite sa krpom da stoji 30 minuta.
Nauljite ruke,premesite testo.
Ako vam je bas nezgodno,pospite malo brasna da mozete lakse raditi sa testom.
Tepsiju pouljite,mozete raditi na dva nacina.
Testo staviti odmah u tepsiju i rukama utapkati,rastanjiti.Ili na radnu povrsinu razvuci pa prebaciti u tepsiju.Testo razvucite debljine malo vise od jednog prsta.
Zasecite po duzini pogacu,malo premazite uljem i posolite.
Ostavite 15 minuta da stoji i pecite na 200 stepeni dok ne porumeni.
Kada je gotova prekrite krpom da jos omeksa
Izvor: www.serpica.net
Нема коментара:
Постави коментар