Ražnjići sa mesom i povrćem
- jednostavno
- 5 osoba
- 90 min
2016/5/18.
Prave se sa sezonskim povrćem koje se može i grilovati, au ovoj kombinaciji ne treba vam dodatni prilog, eventualno neka salatica. Ja sam ih pekla u pećnici, a ne na roštilju, okus je jako dobar, a zaobišla sam dim, mirise i provjetravanje od pečenja!
- jednostavno
- 5 osoba
- 90 min
2016/5/18.
Prave se sa sezonskim povrćem koje se može i grilovati, au ovoj kombinaciji ne treba vam dodatni prilog, eventualno neka salatica. Ja sam ih pekla u pećnici, a ne na roštilju, okus je jako dobar, a zaobišla sam dim, mirise i provjetravanje od pečenja!
Sastojci
priprema
-
- 1.
Bijelo meso isjeći na 30 komadića. Povrće isjeći na krupnije komade, kapice šampinjona samo oprati, a šnite slanine presjeći na pola. Sve komade začiniti uljem, suhim biljnim začinom, solju, paprom (ja volim i začin za pečenu piletinu - aleva) i ostaviti da odstoje 1 sat u marinadi.
- 2.
Pripremiti 15 ražnjića (ako su drveni, potopiti ih u vodu da ne bi izgorjeli prilikom pečenja). Bijelo meso uvijati u režnjeve slanine i po dva komada redati na ražnjić, naizmjenično s ostalim sastojcima, dok se sve ne utroši.
- 3.
Pleh blago podmazati, pa redati ražnjiće (ako vam preostane bilo što od materijala, poredajte u pleh između ražnjića). Nalijte oko 1,5 dl vode i pecite oko 35 minuta na 180 stupnjeva, (ovisno o veličini komada koje ste stavljali).
- 1.Bijelo meso isjeći na 30 komadića. Povrće isjeći na krupnije komade, kapice šampinjona samo oprati, a šnite slanine presjeći na pola. Sve komade začiniti uljem, suhim biljnim začinom, solju, paprom (ja volim i začin za pečenu piletinu - aleva) i ostaviti da odstoje 1 sat u marinadi.
- 2.Pripremiti 15 ražnjića (ako su drveni, potopiti ih u vodu da ne bi izgorjeli prilikom pečenja). Bijelo meso uvijati u režnjeve slanine i po dva komada redati na ražnjić, naizmjenično s ostalim sastojcima, dok se sve ne utroši.
- 3.Pleh blago podmazati, pa redati ražnjiće (ako vam preostane bilo što od materijala, poredajte u pleh između ražnjića). Nalijte oko 1,5 dl vode i pecite oko 35 minuta na 180 stupnjeva, (ovisno o veličini komada koje ste stavljali).
- 1.
posluživanje
-
http://www.coolinarika.com/ Služite uz pomfrit i sezonsku salatu.
- http://www.coolinarika.com/ Služite uz pomfrit i sezonsku salatu.
Нема коментара:
Постави коментар