Претражи овај блог

среда, 18. мај 2016.

Ražnjići sa mesom i povrćem

Ražnjići sa mesom i povrćem

  •  jednostavno
  •  
  •  5 osoba
  •  
  •  90 min
Ražnjići sa mesom i povrćem/ Slika / 2473025 /
2016/5/18.
Prave se sa sezonskim povrćem koje se može i grilovati, au ovoj kombinaciji ne treba vam dodatni prilog, eventualno neka salatica. Ja sam ih pekla u pećnici, a ne na roštilju, okus je jako dobar, a zaobišla sam dim, mirise i provjetravanje od pečenja!

Sastojci

  5 osoba
  • 1 pileća prsa 
  • 400 g šampinjona (samo kapice) 
  • 15 šnita dimljene slanine 
  • 2 roštiljske kobasice 
  • 2 tikvice 
  • 2 paprike 
  • 1 plavi paradajz 

priprema

    1. 1.
      Bijelo meso isjeći na 30 komadića. Povrće isjeći na krupnije komade, kapice šampinjona samo oprati, a šnite slanine presjeći na pola. Sve komade začiniti uljem, suhim biljnim začinom, solju, paprom (ja volim i začin za pečenu piletinu - aleva) i ostaviti da odstoje 1 sat u marinadi.  
    2. 2.
      Pripremiti 15 ražnjića (ako su drveni, potopiti ih u vodu da ne bi izgorjeli prilikom pečenja). Bijelo meso uvijati u režnjeve slanine i po dva komada redati na ražnjić, naizmjenično s ostalim sastojcima, dok se sve ne utroši. 
    3. 3.
      Pleh blago podmazati, pa redati ražnjiće (ako vam preostane bilo što od materijala, poredajte u pleh između ražnjića). Nalijte oko 1,5 dl vode i pecite oko 35 minuta na 180 stupnjeva, (ovisno o veličini komada koje ste stavljali).

posluživanje

  • http://www.coolinarika.com/                             Služite uz pomfrit i sezonsku salatu.     

Нема коментара:

Постави коментар