integralna pica
Sastojci
- 1 casa integralno brasno
- 1 casa kukuruzno brašno
- pola case bijelo brasno
- 1 pecivo
- 1casa jogurt
- pola case ulje
- pola male žlice soli
- 4 jaja
- 250 gr šunku
- 250 gr kaskavaljem
- 250 gr sampinjoni
priprema
- 1.Za ovu pizzu mjerica je casa od čaja (200ml), Izmjerite 1casa integralno brašno (ja sam koristila pcenicno), 1 casu kukuruzno brašno i pola case obicno bijelo brasno.
- 2.Stavite sva brasna u zdjelicu u kojoj cete mijesiti tijesto.
- 3.U brasno dodajte 1 pecivo, pola male žlice soli, 1 casu jogurta (ja sam koristila cvik od domace kiselo mlijeko iu njega stavila 2 žlice kiselo mlijeko kako rijetki jogurt)
- 4.U posudu stavite i pola solje ulje.
- 5.Sve zajedno umijesite, ako vam je tijesto mekano dodajte jos malo bijelo brasno.
- 6.Na radni stol Posipajte malo brasna i sa oklagijom napraviti koru koliki vam je pleh.moj je 30na40 Ako vam ne uspije od prve dodati brasno i ponovo umijesite tijesto ono zna biti mekano.
- 7.Namotajte pazljivo koru na oklagiju i prenesite na pleh i lijepo napravite rub s prstima kako sto je na slici.
- 8.Stavite kečap i nasjeckajte šunku kako volite.
- 9.Na šunku stavite šampinjone.
- 10.Na šampinjone stavite kaskavaljem.
- 11.Umutiti 4 jaja i sa vilicom staviti da ima svugdje po malo.
- 12.Pica se pece u vec zagrijanu pećnicu 15 minuta na 200c.
- 13.I kako sto znate vruća je najbolja ali dobra je i hladna ako vam ostane.
- http://www.coolinarika.com/ro
- 1.
Нема коментара:
Постави коментар