Претражи овај блог

среда, 18. мај 2016.

integralna pica

integralna pica


Sastojci

  • 1 casa integralno brasno
  • 1 casa kukuruzno brašno
  • pola case bijelo brasno
  • 1 pecivo
  • 1casa jogurt
  • pola case ulje
  • pola male žlice soli
  • 4 jaja
  • 250 gr šunku
  • 250 gr kaskavaljem
  • 250 gr sampinjoni
  • priprema

    1. 1.
      Za ovu pizzu mjerica je casa od čaja (200ml), Izmjerite 1casa integralno brašno (ja sam koristila pcenicno), 1 casu kukuruzno brašno i pola case obicno bijelo brasno.

    2. 2.
      Stavite sva brasna u zdjelicu u kojoj cete mijesiti tijesto.
    3. 3.
      U brasno dodajte 1 pecivo, pola male žlice soli, 1 casu jogurta (ja sam koristila cvik od domace kiselo mlijeko iu njega stavila 2 žlice kiselo mlijeko kako rijetki jogurt)  
    4. 4.
      U posudu stavite i pola solje ulje.
    5. 5.
      Sve zajedno umijesite, ako vam je tijesto mekano dodajte jos malo bijelo brasno.
    6. 6.
      Na radni stol Posipajte malo brasna i sa oklagijom napraviti koru koliki vam je pleh.moj je 30na40 Ako vam ne uspije od prve dodati brasno i ponovo umijesite tijesto ono zna biti mekano.
    7. 7.
      Namotajte pazljivo koru na oklagiju i prenesite na pleh i lijepo napravite rub s prstima kako sto je na slici.
    8. 8.
      Stavite kečap i nasjeckajte šunku kako volite.
    9. 9.
      Na šunku stavite šampinjone.
    10. 10.
      Na šampinjone stavite kaskavaljem.
    11. 11.
      Umutiti 4 jaja i sa vilicom staviti da ima svugdje po malo.
    12. 12.
      Pica se pece u vec zagrijanu pećnicu 15 minuta na 200c.
    13. 13.
      I kako sto znate vruća je najbolja ali dobra je i hladna ako vam ostane.
    14. http://www.coolinarika.com/ro

  • sezam i Semke od soncogled za posipanje

x

Нема коментара:

Постави коментар