Претражи овај блог

среда, 18. мај 2016.

Minestrone juha sa mesnim okruglicama

Minestrone juha sa m esnim okruglicama



mitbol-640x352
Jeste li se u moru "brzo i jednostavno" ljetnih jela poželjeli nečega na žlicu? Mi svakako jesmo i zato vam donosimo recept za minestrone juhu s mesnim okruglicama.
Minestrone je poznata talijanska juha koja obiluje svježim povrćem i vitaminima. Spoonful stranica uz povrće je u minestrone dodao i mesne okruglice tako da umjesto kao toplo predjelo, ovu supicu možete poslužiti i kao glavno jelo.
By: timquijano

Potrebni sastojci:

  • Žlica maslinovog ulja
  • Manja glavica sitno nasjeckanog crvenog luka
  • Dvije češnja češnjaka
  • Dvije na kolutove isječene mrkve
  • 4 šalice bujona
  • Konzerva na kockice isječenog paradajza
  • Konzerva bijelog graha
  • Talijanski začini (origano, bosiljak)
  • Šalica orzo tjestenine *
  • naribani parmezan

meatballs

Za mesne okruglice:

  • 450 g mljevene junetine
  • 200 g svježeg špinata (kratko balnširanog, iscijeđenog i nasjeckanog)
  • 1 jaje
  • So, papar, češnjak u prahu
  • krušne mrvice
  • Mljevena crvena paprika
Sve sastojke za mesne okruglice dobro izmiješajte u većoj posudi i mijesite rukom dok smjesa ne prestane bit ljepljiva pa je ostavite u hladnjak da se odmara.
Dok se meso odmara, u veću posudu stavite maslinovo ulje da se grije, pa dodajte bijeli i crveni luk da se dinstaju dok ne omekšaju, oko dvije minute.
Kad je luk omekšao dodajte mrkvu, bujon, rajčica, grah, začine i tjesteninu i ostavite da lagano prokrčka.
Dok se juhica kuha od mesa oblikujte male okruglice koje ćete peći na širokoj zagrijanoj tavi dok ne dobiju lijepu boju sa svih strana. Kad su okruglice pečene dodajte ih u juhu i ostavite sve da lagano krčka oko 15-ak minuta.
Juhu poslužite s tostom i ribanim parmezanom.
Lifepressmagazin.com

Нема коментара:

Постави коментар