Претражи овај блог

понедељак, 16. мај 2016.

Čorba od tikvica


Čorba od tikvica


Tikvice su veoma upotrebljivo povrće koje možemo da iskoristimo u više jela, kao prilog u vidu kroketa i pohovanih, kao glavno jelo u raznim musakama, u varivima i čorbama. Osvežavajuće i brzo se spremaju.
corba od tikvica
Sastojci:
  • 2 tikvice srednje veličine
  • 1 glavica crnog luka
  • 50 ml ulja
  • 1 kašika suvog začina
  • 1,2 l vode + 100 ml
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika brašna
  • 1 jaje
  • 100 ml pavlake
Priprema:
Iseckati glavicu luka, pa sa uljem i malo vode prodinstati.
Tikvice očistiti i iseckati na kockice, ako uzmete jednu veliku onda izvadite seme, a ako su male onda nije potrebno.
Kada se luk izdinstao dodajte tikvice, nalijte vodu i dodajte suvi začin.
Ostavite sve da se kuva.
Možda vam izgleda da je vode previše, ali u toku kuvanja će ona ispariti.
Kada su tikvice omekanile, iseckajte što sitnije beli luk pa dodajte.
Umutite brašno sa onih 100ml vode i istresite, ali prvo sklonite sa vatre šerpu, pa onda umešajte.
Vratite na vatru pa umutite jaje sa pavlakom i istresite uz mešanje.
Ugasite vatru pa ostavite uz povremeno mešanje da sve zajedno još malo krčka.
Pred posluženje pospite peršunovim listom
Prijatno.
i

Нема коментара:

Постави коментар