Krmenadle iz pećnice
Fino, sočno parče mesa, mekano iu umaku. Odličan je prijedlog za nedjeljni ručak ili kada vam dolaze gosti.
Sastojci:
- 6 krmenadli, malo većih
- 3 žlice brašna
- ulje za prženje
- 1/2 žlice slatke paprike
- 1/2 žlice suhog začina
- so
- 2 lovorova lista
- 1 manja glavica crnog luka ili pola veće
- 1 režanj češnjaka
- 600 ml vode
priprema:
Krmenadlama skinuti kosti, izlupati tučkom i posoliti.
Zagrijati ulje na srednju temperaturu pa uvaljati krmenadle s obje strane u brašno i pržiti dok ne porumene s obje strane.
Izvaditi na tanjur pa u ulje ubaciti isjeckani crni i bijeli luk i malo propržiti.
Istresti sve zajedno u vatrostalnu civine pa poslagati krmenadle, a izmedju zabosti lovorov list.
600 ml vode razmutiti s preostalim brašnom od valjanja krmenadli, suhim začinom i slatkom paprikom. Po želji se može dodati papar.
Preliti krmenadle i peči u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva sat vremena.
Poslužiti najbolje uz pire krumpir ili rižu.
izvor http://domacirecepti.net/krmenadle-iz-rerne/
Нема коментара:
Постави коментар