Претражи овај блог

понедељак, 16. мај 2016.

Krmenadle iz pećnice

Krmenadle iz pećnice


Fino, sočno parče mesa, mekano iu umaku. Odličan je prijedlog za nedjeljni ručak ili kada vam dolaze gosti.
krmenadle iz pećnice
Sastojci:
  • 6 krmenadli, malo većih
  • 3 žlice brašna
  • ulje za prženje
  • 1/2 žlice slatke paprike
  • 1/2 žlice suhog začina
  • so
  • 2 lovorova lista
  • 1 manja glavica crnog luka ili pola veće
  • 1 režanj češnjaka
  • 600 ml vode
priprema:
Krmenadlama skinuti kosti, izlupati tučkom i posoliti.
Zagrijati ulje na srednju temperaturu pa uvaljati krmenadle s obje strane u brašno i pržiti dok ne porumene s obje strane.
Izvaditi na tanjur pa u ulje ubaciti isjeckani crni i bijeli luk i malo propržiti.
Istresti sve zajedno u vatrostalnu civine pa poslagati krmenadle, a izmedju zabosti lovorov list.
600 ml vode razmutiti s preostalim brašnom od valjanja krmenadli, suhim začinom i slatkom paprikom. Po želji se može dodati papar.
Preliti krmenadle i peči u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva sat vremena.
Poslužiti najbolje uz pire krumpir ili rižu.
izvor http://domacirecepti.net/krmenadle-iz-rerne/

x

Нема коментара:

Постави коментар