Претражи овај блог

понедељак, 16. мај 2016.

Krofne

Krofne


Njeno veličanstvo krofna. Veoma Rado vidjen GOST, omiljena i medju mladima i starima medju VEC generacijama se prenosi Kao nasledstvo. Fantastično mekane, A iznutra potpuno šuplje. Zato VAM u ovom videu predstavljamo način na Koji mi da radimo. Mera Je ZA 30 krofni.
Sastojci:
  • 400 ml mleka
  • 50 ml ulja
  • 40 gr kvasca
  • 2 Cela jaja
  • 1 kašika šećera
  • 1 prstohvat Soli
  • 700 gr brašna + 50 gr ZA pospipanje + 50 gr koje Sam dodala da završim mešenje testa
Priprema:
Kvasac not potrebno da kisne.
U toplo mleko dodati izmrvljen Kvasac i šećer pa izmešati.
U za dodati Pola tek brašna i SVE sjediniti žicom ZA mućenje.
Zatim dodati ulje, razmućena jaja i na taj način.
Opet izmešati.
Dodati OSTATAK brašna pa umutiti kašikom.
Tome dodati jos 50 gr brašna.
Testo CE Biti mekano i lepiće se za ruke, Ali Tako treba.
Kašikom ga uobličite, pospite sa malo brašna, pa pokrite krpom i ostavite da odstoji Oko 30 Minuta DOK SE masa NE udvostruči.
Pobrašnaviti sto, pa istreti nadošlo testo. Bice i dalje lepljivo Ali Kad ga budete sa malo brašna premesili poje vise.
Malo testo premesite, SVE Ivić ubacite unutra.
Pospite brašnom opet sto pa razvucite testo na debljinu 1 cm.
Vadite modlom, veličine koju želite krofne.
Pospite brašnom tacne ILI sto gde ćete IH slagati.
KADA isečet ekrofne, onaj OSTATAK testa opet premesite i opet razvucite pa isecite krofne.
Pokrijte isečene krofne krpom pa ostavite da kisnu 20 Minuta.
Zagrejte Dosta ulja, ja Sam stavila 700 ml Na srednju temperaturu. Pazite da NE Bude prejaka, A ni preslaba.
Spuštajte krofne u ulje zagrejano, ONA strana Koja Je Bila krvarenja, tužno IDE razdijeliti i obrnuto.
Obavezno poklopite učiniti okretanja.
KADA Je Donja strana porumenila otklopite i okrenite krofne.
Sada se NE poklapa.
Pečene krofne izbadite na papirni ubrus ILI salvetu da se ocede OD viška ulja.
Za kraj krofne pospite šećerom u prahu BSG, Posto Su šuplje napunite špricem sa nekim kremom ILI pekmezom.
Prijatno.

izvor http://domacirecepti.net/krofne/

Нема коментара:

Постави коментар