Fileti oslića sa povrćem
Sastojci:
- 1 kg fileta oslića
- 1 Veca glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 5 manjih babura paprika ILI 4 veće
- 200 gr svežih šampinjona
- 1 Manja tikvica
- 3. Veca paradajza
- 1 kašika suvog začina
- pa ja Biber
- 5 kašika kukuruznog brašna
- 5 kašika belog brašna
- 5 kašika prezle (hlebne mrvice)
- ulje i voda
Priprema:
Filete odlediti, poslagati na tacnu, svaki posebno i posoliti.
Ostaviti malo da odstoje pa na teflonskom tiganju zagrejati ulje.
Pomešati kukuruzno brašno, belo brašno i prezlu pa svako Parce uvaljati sa OBE Strane i peći DOK NE porumene na srednjoj temperaturi. Ni najjače, Ni najslabije, DA NE gori BSG da se "ne napije ulja".
Pečene odlagati na papirni ubrus.
Iseckati crni luk, dodati 50 ml ulja, Suvi zalin ja času vode i staviti da se dinsta.
Za na vreme iseckati šargarepu pa Kad voda ispari dodati šargarepu i opet času vode.
Nastaviti dinstanje Jos 5 Minuta pa dodati papriku.
Doliti vode ako Je potrebno.
Paradajz potopiti malo u vrelu vodu pa skinuti ljusku i samleti ga (izblendirati).
Papriku dinstati 15 Minuta pa dodati samleven paradaj i nastaviti.
Odmah zatim pripremati tikvice i šampinjone.
Očistii tikvicu, iseckati na kockice, takodje iseckati šampinjone.
Odmah sam njih dodati, kuvati malo SVE Zajedno, 10ak Minuta pa smanjiti vatru i nastaviti kuvanje DOK višak vode NE ispari.
Na kraju možete poslagati parčad Ribe Preko povrća, bez okretanja pa Tako poslužiti, A može i svaki posebno.
UZ povrće i odrezak emožete servirati i bareni krompir.
Prijatno.
izvor http://domacirecepti.net/
Нема коментара:
Постави коментар