Претражи овај блог

понедељак, 16. мај 2016.

Brze pogačice sa sirom

Brze pogačice sa sirom


 
Izvanredno lisnato testo napravljeno tri puta brže nego inače. Mi smo punili sirom, a ne mora, jednako je fantastično. Nema čekanja da nakisne kvasac, nema čekanja da nakisne testo, sve se radi odjednom a rezultat je više nego odličan. Probajte!
Sastojci:
  • 300 ml mleka
  • 200 ml vode
  • 100 ml ulja
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika soli
  • 40 gr svežeg kvasca
  • 250 gr margarina
  • 500 gr sitnog sira
  • 1 kg brašna
  • 1 žumance ( opciono )
Priprema:
U toplo mleko dodati toplu vodu i izmrviti kvasac i zatim dodati šećer pa sve izmešati.
Dodati pola mere brašna, so, skoro svo ulje ( ostavite 2 kašike ) i 2 pune kašike sira.
Izmešati opet sve pa postepeno dodavati brašno da se umesi testo.
testo treba da bude ni pretvrdo ni premekano, ali ni da se lepi za ruke.
Kada umesite testo prelijte ga sa one dve kašike ulja sto su preostale pa opet izmesite i ostavite dok pripremite sir i margarin.
Sir ako je naslan posolite i izmešajte.
Odmah razvlačite testo, što veće i što tanje u pravougaonik ili kvadrat.
Na pola narendajte pola margarina pa preklopite.
Zatim opet na pola narendajte preostao margarin pa opet preklopite.
Razvucite opet testo i preklopite sa leve strane na desnu na 1/3 pa desnu stranu preko leve na trećinu ( video ).
Pa dobijenu traku isto na tri dela.
Pritiskajući oklagijom, ne valjajući razvlačite u početku testo.
Pritiskamo oklagijom, ne valjamo da nam margarin ne bi cureo.
Posle valjamo, kada se testo razvuće dovoljno da oklagijom se samo jos malo razvuce.
Na pola testa nanesite sir i rasporedite.
Preklopite testo, odsecite tanko ivice i onda secite u kvadrate ili pravougaonike, manje ili veće, po želji i slažite u poljune pleh.
Premažite žumancetom i posolite još malo pa uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni.
Pogačice neka  odstoje doks e rerna ne ugreje.
Mi smo pekli 20 minuta. Pečenje može biti različito od našeg u zavisnosti od rerne kakvu imate.
Prijatno.
izvor http://domacirecepti.net/

x

Нема коментара:

Постави коментар