punjene šnicle
Imamo šnicle i svega po malo ... pa iskoristimo kako! Šnicle Su ispale fantastične, SVE SE pojelo pri Tome i jako lijepo izgledaju, Tako da IH Slobodno možete iznijeti Pred goste, pa CAK i izrezati ja Tako poslužiti. Na Isti način možemo praviti i pileće rolnice.
Sastojci:
- 1 kg šnicli tanko isječenih
- 100 gr trapista ILI cijepljena protiv kojeg tvrdog sira
- 100 gr urnebesa ILI sitnog sira, takodje i fete
- 100 gr svježih šampinjona, A može i mariniranih
- 100 gr suhe slanine, može i pečenice, suhog vrata
- 100 gr šunkarice, takodj emože Biti zamijenjena pečenicom ILI suhim vratom, pilećim prsima
- 1 mladi luk, može i praziluk
- pa ja Biber
- jaje, brašno i prezla
priprema:
Svaku šniclu izlupati tučkom ZA pezo pa posoliti malo posuti paprom, po ukusu.
Dovoljno Je soliti Samo jednu stanu Jer Su tanke ai nadjev Je slan.
Soliti i slagati šnicle jednu na drugu pa ostaviti da odstoje DOK pripremite nadjev.
Izrendati sir, PA dodati urnebes, isjeckati crni luk sitno, isjeckati slaninu, šunku ILI STA odaberete, najbolje da Je slanina Suha, NE barena ILI dimljena.
SVE izmiješati žlicom, Dosta Je Masa suša, Ali rukom se može oblikovati.
Na svaku šniclu staviti gomilicu nadjeva rukom pa uviti i ako Je potrebno zakačiti čačkalicom, da budemo sigurniji da se poje rolnica raspasti, Ali NE bi trebalo Jr. IH poslije valjamo u brašno, jaje i prezlu pa pečemo.
Jaje i brašno CE lijepo držati rolnicu zatvorenom. Peci na srednjoj temperaturi Oko 20 Minuta.
Pazite da NE Bude vatra na kojoj se peku prejaka pa Okolo se Samo jaje i prezla ispeku unutra šnicla Bude Onda Tvrđi. Umjerena temperatura Ali NE ja preniska, DA NE upije Previse ulja.
Poslije pečenja izvaditi čačkalice i poslužiti rolnice tople.
Ugodno.
izvor http://domacirecepti.net/punjene-snicle/
Imamo šnicle i svega po malo ... pa iskoristimo kako! Šnicle Su ispale fantastične, SVE SE pojelo pri Tome i jako lijepo izgledaju, Tako da IH Slobodno možete iznijeti Pred goste, pa CAK i izrezati ja Tako poslužiti. Na Isti način možemo praviti i pileće rolnice.
Sastojci:
- 1 kg šnicli tanko isječenih
- 100 gr trapista ILI cijepljena protiv kojeg tvrdog sira
- 100 gr urnebesa ILI sitnog sira, takodje i fete
- 100 gr svježih šampinjona, A može i mariniranih
- 100 gr suhe slanine, može i pečenice, suhog vrata
- 100 gr šunkarice, takodj emože Biti zamijenjena pečenicom ILI suhim vratom, pilećim prsima
- 1 mladi luk, može i praziluk
- pa ja Biber
- jaje, brašno i prezla
priprema:
Svaku šniclu izlupati tučkom ZA pezo pa posoliti malo posuti paprom, po ukusu.
Dovoljno Je soliti Samo jednu stanu Jer Su tanke ai nadjev Je slan.
Soliti i slagati šnicle jednu na drugu pa ostaviti da odstoje DOK pripremite nadjev.
Izrendati sir, PA dodati urnebes, isjeckati crni luk sitno, isjeckati slaninu, šunku ILI STA odaberete, najbolje da Je slanina Suha, NE barena ILI dimljena.
SVE izmiješati žlicom, Dosta Je Masa suša, Ali rukom se može oblikovati.
Na svaku šniclu staviti gomilicu nadjeva rukom pa uviti i ako Je potrebno zakačiti čačkalicom, da budemo sigurniji da se poje rolnica raspasti, Ali NE bi trebalo Jr. IH poslije valjamo u brašno, jaje i prezlu pa pečemo.
Jaje i brašno CE lijepo držati rolnicu zatvorenom. Peci na srednjoj temperaturi Oko 20 Minuta.
Pazite da NE Bude vatra na kojoj se peku prejaka pa Okolo se Samo jaje i prezla ispeku unutra šnicla Bude Onda Tvrđi. Umjerena temperatura Ali NE ja preniska, DA NE upije Previse ulja.
Poslije pečenja izvaditi čačkalice i poslužiti rolnice tople.
Ugodno.
izvor http://domacirecepti.net/punjene-snicle/
Нема коментара:
Постави коментар