Претражи овај блог

понедељак, 16. мај 2016.

Princes krofne

Princes krofne

Kolači , Recepti



Princes krofne, moja omiljena poslastica. Uvek Sam slušala KAKO Kazu da im smesa ZA testo NE uspe, DA NE narastu. Sasvim Je jednostavno, kod Mene Je jedina caka DA NE otvarate rernu prvih 15 Minuta pečenja.
Krofnice:
  • 100 ml ulja
  • 200 ml vode
  • 6 kašika brašna Ostrog
  • 3 jaja
Krem:
  • 3 žumanca
  • 300ml mleka
  • 5 kašika šećera
  • 3 kašike brašna
Ili:
  • 300ml mleka
  • Puding OD vanile
  • 5 kašika šećera
Jos:
  • 200 ml slatke pavlake

Priprema:
Stavite vodu i ulje da provri.
Kad provri sklonite sa vatre, pa dodajte brašno UZ mućenje. (6 punih kašika)
Kad se smesa sjedini i postane gusta ostavite da se Hladi.
Ü mlaku smesu dodajte 2 jaja pa izmutite, ako Je pregusto dodajte i treće.
Nekad Su jaja malo krupnija pa Je na ovu Meru dovoljno DVA. Ako Je I dalje pregusta da bi Isla u špric dodajte i treće pa izmutite mikserom.
Zagrejte rernu na 200 stepeni, PA špricem u plehu oblikujte krofnice.
Vrtite špricem OD sredine premom napolje u krug prvo pa u vis.
Stavite da se peku DOK NE porumene. 15 Minuta nikako NE otvarati rernu.
Ostaviti da se skroz ohlade.
Dok se peku pripremajte krem.
Stavite mleko da provri oduzevši malo da se umute žumanca, šećer i brašno, pa Kad mleko provri zakuvajte smesu i mešajte DOK SE NE zgusne, zatim ostavite da se skroz ohladi.
Isti postupak Je ja sa pudingom.
Ulupajte slatku pavlaku, pa Pola samo dodajte ohladjenom kremu UZ miksiranje.
Presecite krofne na Pola, trebalo dvo DA Su šuplje iznutra.
Napunite špric kremom pa u krug šarajte u svaku korpicu.
Zatim napunite sa slatkom pavlakom godišnje isto ponovite, u Krug.
Na kraju stavite poklopce i pospite šećerom u prahu.
Princes krofne mogu ODMAH da se posluže, A Jos Su lepše ako odstoje sjedio vremena u frižideru.
izvor http://domacirecepti.net/princes-krofne-domaci-recept/

Нема коментара:

Постави коментар