Претражи овај блог

понедељак, 16. мај 2016.

Fileti kisele paprike

fileti kisele paprike
Za 9 kg paprike - rastvor ZA kuvanje:
  • 1l sirćeta
  • 3l vode
  • 8 kašika šećera
  • 8 kašika Soli
  • 100 ml ulja
  • 1 konzervans I 1 vinobran
  • 1 kesica bibera u zrnu (prvo ga oprati i ocediti)
zaliv:
  • 3l vode
  • 1, 5 l sirćeta
  • 8 kašika šećera
  • 5 kašika Soli
  • 1 konzervans i 1 vinobran (ko poje NEKA izostavi)
  • 1 kesica bibera u zrnu (opran i ocedjen)
Priprema:
Paprike oprati pa odstraniti peteljke i zrno i opet oprati.
Pripremiti masu ZA kuvanje.
Staviti da provri pa spustiti papriku. Zavisno kolia VAM Je Serpa, A najbolje Je u njoj, Veca Je Površina.
Spustiti i čekati da provri.
Kad provri kuvati 2-3 minute, videćete KAKO CE paprika da nabubri i podigne se.
Vaditi u Drugi čist sud da se ocedi.
Tako uraditi sa svom paprikom.
Doks e paprika Hladi tegle staviti na 100 stepeni u rernu da se sterilizuju, OKO 10 Minuta.
Izvaditi, prohladiti da možete da IH uhvatite i redjati u tegle.
Dok redjate u tegle staviti ZALIV sa prokuva. SVE sastojke sjediniti i Kad provri skloniti.
KADA Je ZALIV topao prelivati ​​paprike, staviti rešetkicu da drži papriku u zalivu.
Staviti celofan i gumicama pričvrstiti, pa staviti poklopac.
Da Je sasvim dovoljno KADA SE stavlja konzervans.
Ako stavljate bez, Onda Kad ZALIV prokuva sklonite i sa vrelim zalivom prelivajte papriku, zatvorite tegle sa čistim, po mogućsvu novim zatvaračima i okrenite IH naopaku, Tako CE povući vakuum poklopci ja poje doci raditi kvarenja.
U drugom slućaju KADA zalijete i zatvorite tegle možete da zagrejete rernu na 150 stepeni, poslažete tegle i zatvorite rernu ugasite.
Ostavite Tako Preko noći da se SVE ohladi.

izvor http://domacirecepti.net/fileti-kisele-paprike/

x

Нема коментара:

Постави коментар