Претражи овај блог

четвртак, 14. април 2016.

marmelada od krusaka

marmelada od krusaka


Potrebno je:
2 kgkrusaka (čišćenih)
400-600šećera po kilogramu 
šipka vanilije ili 2-3 kesice vanilin šećera
2limuna
2.5 dlvode

1
Kruške operite, ogulite, očistite od sjemenki, narežite na kriškice, pa ih odmah stavljajte u vodu u koju ste iscijedili limun da vam ne potamne.
2
Kuhajte 2-3 min.na jakoj vatri, a zatim ocijedite.
3
Skuhajte sirup od šećera i 2.5 dl vode, dodajte kruške, možete i malo soka u kome su se kuhale, nastruganu koru od limuna, pa kuhajte oko 45 min.uz povremeno miješanje.
4
Sirup treba biti gust, a količina soka koju ćete dodati je oko dvije čaše.  Pred kraj kuhanja dodajte vaniliju.
5
Ako želite da se vide komadići krusaka, možete ga tako sipati u vruće tegle, a ja sam na kraju izmiksala stapnim mikserom jer volim glatku masu.
6
Tegle malo zapecite u pećnici na 100 °, pa ih zatvorite metalnim poklopcima.
7
Prijatno!

x

Нема коментара:

Постави коментар