Претражи овај блог

четвртак, 14. април 2016.

sarena salata

sarena salata

2 kgkrastavčića
2 kgzelenog paradajza
2 kgmrkve
2 kgpaprike
400 mlulja
250 gsoli
250 gšećera
1 jušna žlicaesencije
1 žličicakonzervansa


1
Povrće isjeći na kolutove i preliti sa litrom hladne vode.
2
Zatim dodati ulje, sol i šećer. Esenciju sipajte pola.
3
Sve dobro promiješati i probati. Onda dodati još soli i esencije, (ali ne više od još jedne žlice), ako nije dovoljno kiselo i slano. Mrkvu možete prokuhati 2-3 ključa, ali to nije nužno.
4
Pokriti i ostaviti da prenoći.
5
Sutradan ponovo dobro promiješati, pa stavljati u staklenke, zatvarati plastičnim resetkice i poklapati. Tekućina mora biti malo iznad resetkice.
6
Ostaviti gdje vam i ostala zimnica stoji.
7
Za protivnike esencije i konzervansa, znam za recept gdje se salata zaljeva mješavinom voćnog octa, šećera i soli, 

Нема коментара:

Постави коментар