Sastojci:
3 case kiselog mlijeka
3 case secera
1 casa ulja
3 case brasna
4 žlice kakaa
1 žličica sode bikarbone
Za preliv:
1 žlica ulja
4 žlice mlijeka
1 kesica kapucina (moze i bez)
70 gr margarina
3 stangle cokolade (50 gr)
3 kesice vanilin šećera (ako stavljate kapucino, samo 1)
priprema:
Sve sastojke za kolac umutiti mikserom. Staviti u podmazan i brašnom posut pleh i peci na 200 stupnjeva. Provjeriti cackalicom jeli pečeno, ako je cista, to je to. Ne treba vise od 20 minuta do pola sata. Ohladjen kolac izbockati cackalicom i preliti vrućim preljevom. Preljev se pravi tako sto se svi sastojci stave u serpicu i mesa se dok ne provri. Kad provri, prelije se po kolacu. Uzivajte! Posluživanje Kao mjeru, koristila sam casicu od kiselog mlijeka, dakle 1,8 dl. Nekada je bilo 2 dl. Moze i to.
Нема коментара:
Постави коментар