Претражи овај блог

четвртак, 14. април 2016.

PIZZA(PICA)

PIZZA(PICA)

Dobra pizza zahteva da spremljeno testo odlezi u frizderu i da se pece na jakoj temperaturi,nudim vam jedan od isprobanih recepata-uzivajte



Sastojci
    Za tijesto:
    20 g svježeg kvasca (ili vrećica suvog kvasca)
     voda
    1 mala kasika šećera
    320 g Pšeničnog glatkog brašna
    1 mala kasika soli
 Za nadjev:
      200 ml mlevenog paradaiza
    200 g naribanog sira ili mocarele
    200 g Šunke 
    80 g šampinjona
    1 paradaiz(a moze i koje parce sveze paprike)
    nekoliko Crnih maslina 
Priprema
    Kvasac razmutite u malo tople vode, dodajte šećer i pustite da odstoji oko 5 minuta na toplom mjestu.
    2.
    Brašnu dodajte sol, ulje, dignuti kvasac te dodajući toplu vodu umijesite mekano tijesto.Testo podelite u 2,3 kuglice premazite uljem i ostavite u frizder pola sata najmanje
    3.
    izvadite testo iz frizdera razvucite rukama ili oklagijom na zeljenu velicinu 
 Tijesto premažite paradaizom mlevenim i pospite sirom. Po tijestu rasporedite šunku, šampinjone narezane na listiće, papriku narezanu na štapiće i masline.
    5.
    Pizzu pecite oko 10 minuta na temperaturi od 250 °C.
Posluživanje
Pizzu poslužite toplu.
Savjet
Rub pizze po želji namažite s malo mlake vode i ulja, a možete ga ukrasiti i listovima svježe rikule.
Napomena
Moji originali
Tijesto se može čuvati u hladnjaku dan-dva da se ne predigne ili smrznuti…
 Tijesto je identično za talijanske pogače (foccacia).
SAVJETI
    Ne pretjerujte s paradaizom 
    Ribajte sastojke ili sitno nasjeckajte, izbjegavajte “šnite”, jer tijesto lakše diše,
pisite vase iskustvo,prijatno

Нема коментара:

Постави коментар