PIZZA(PICA)
Dobra pizza zahteva da spremljeno testo odlezi u frizderu i da se pece na jakoj temperaturi,nudim vam jedan od isprobanih recepata-uzivajte
Sastojci
Za tijesto:
20 g svježeg kvasca (ili vrećica suvog kvasca)
voda
1 mala kasika šećera
320 g Pšeničnog glatkog brašna
1 mala kasika soli
Za nadjev:
200 ml mlevenog paradaiza
200 g naribanog sira ili mocarele
200 g Šunke
80 g šampinjona
1 paradaiz(a moze i koje parce sveze paprike)
nekoliko Crnih maslina
Priprema
Kvasac razmutite u malo tople vode, dodajte šećer i pustite da odstoji oko 5 minuta na toplom mjestu.
2.
Brašnu dodajte sol, ulje, dignuti kvasac te dodajući toplu vodu umijesite mekano tijesto.Testo podelite u 2,3 kuglice premazite uljem i ostavite u frizder pola sata najmanje
3.
izvadite testo iz frizdera razvucite rukama ili oklagijom na zeljenu velicinu
4 Tijesto premažite paradaizom mlevenim i pospite sirom. Po tijestu rasporedite šunku, šampinjone narezane na listiće, papriku narezanu na štapiće i masline.
5.
Pizzu pecite oko 10 minuta na temperaturi od 250 °C.
Posluživanje
Pizzu poslužite toplu.
Savjet
Rub pizze po želji namažite s malo mlake vode i ulja, a možete ga ukrasiti i listovima svježe rikule.
Napomena
Moji originali
Tijesto se može čuvati u hladnjaku dan-dva da se ne predigne ili smrznuti…
Tijesto je identično za talijanske pogače (foccacia).
SAVJETI
Ne pretjerujte s paradaizom
Ribajte sastojke ili sitno nasjeckajte, izbjegavajte “šnite”, jer tijesto lakše diše,
pisite vase iskustvo,prijatno
Sastojci
Za tijesto:
20 g svježeg kvasca (ili vrećica suvog kvasca)
voda
1 mala kasika šećera
320 g Pšeničnog glatkog brašna
1 mala kasika soli
Za tijesto:
20 g svježeg kvasca (ili vrećica suvog kvasca)
voda
1 mala kasika šećera
320 g Pšeničnog glatkog brašna
1 mala kasika soli
Za nadjev:
200 ml mlevenog paradaiza
200 g naribanog sira ili mocarele
200 g Šunke
80 g šampinjona
1 paradaiz(a moze i koje parce sveze paprike)
nekoliko Crnih maslina
200 ml mlevenog paradaiza
200 g naribanog sira ili mocarele
200 g Šunke
80 g šampinjona
1 paradaiz(a moze i koje parce sveze paprike)
nekoliko Crnih maslina
Priprema
Kvasac razmutite u malo tople vode, dodajte šećer i pustite da odstoji oko 5 minuta na toplom mjestu.
2.
Brašnu dodajte sol, ulje, dignuti kvasac te dodajući toplu vodu umijesite mekano tijesto.Testo podelite u 2,3 kuglice premazite uljem i ostavite u frizder pola sata najmanje
3.
izvadite testo iz frizdera razvucite rukama ili oklagijom na zeljenu velicinu
Kvasac razmutite u malo tople vode, dodajte šećer i pustite da odstoji oko 5 minuta na toplom mjestu.
2.
Brašnu dodajte sol, ulje, dignuti kvasac te dodajući toplu vodu umijesite mekano tijesto.Testo podelite u 2,3 kuglice premazite uljem i ostavite u frizder pola sata najmanje
3.
izvadite testo iz frizdera razvucite rukama ili oklagijom na zeljenu velicinu
4 Tijesto premažite paradaizom mlevenim i pospite sirom. Po tijestu rasporedite šunku, šampinjone narezane na listiće, papriku narezanu na štapiće i masline.
5.Pizzu pecite oko 10 minuta na temperaturi od 250 °C.
Posluživanje
Pizzu poslužite toplu.
Savjet
Rub pizze po želji namažite s malo mlake vode i ulja, a možete ga ukrasiti i listovima svježe rikule.
Napomena
Moji originali
Tijesto se može čuvati u hladnjaku dan-dva da se ne predigne ili smrznuti…
Tijesto je identično za talijanske pogače (foccacia).
SAVJETI
Ne pretjerujte s paradaizom
Ribajte sastojke ili sitno nasjeckajte, izbjegavajte “šnite”, jer tijesto lakše diše,
pisite vase iskustvo,prijatno
Нема коментара:
Постави коментар