Претражи овај блог

петак, 20. мај 2016.

ZA OVIM KROFNA SVI SU POLUDJELI MEKANE KAO SPUŽVA


ZA OVIM KROFNA SVI SU POLUDJELI MEKANE KAO SPUŽVA


Sastojci
 1 kocka kvasca 40 g.
550 g. brašno
2,5 dl. mlijeka
5 zumanjaka
100 g. šećera
na vrh žličice soli
1 vanilin šećer
100 g. maslaca
1 kas. rum
korica limuna oko
7 dl. Ulje   za pokriće u prahu 1 vanilin šećer , ako je potrebno, šećer u prahu za punjenje na okus približno 100 g. Priprema prvog Od kocke kvasca, pola žlica brašna, 1 žličica šećera (odvojiti od onih 100 g. Šećera) i 1,5 dl. toplog mlijeka (mlijeko se također odvojeno od 2,5 dl), umutiti smjesu, i neka topla na kvasac diže. 2. U međuvremenu, u zdijelicu staviti žumanjke, šećer, sol, preostalo mlijeko znači 1 dl ruma, limunova kora i vanilin šećer, umutiti dobro promiješa i stavi na vatru samo da se ugrije, biti topla, a ne vruća. 3. U brašno dodati kvasac, grijani mješavinu jaja i rastopljeni maslac toplo. Nije vruće. Ako Mjesečno to sve u metalnim zdjele, poput mene :) onda na kuhanje i toplu zdjelu obrnuto, prije nego što počnemo sve. Tada obično dodajte u toploj posudi od svih sastojaka. Normalno je da se u bilo, ja govorim kao ja :) ako je plastika nije grijatiii. 4. mutiti mješalica sa prilozima za tijesto. Sve dok tijesto počnemo odvojeno od zdjele. Tijesto je mekano sada samo malo prašine s ruba zdjele u kojoj su pomiješane ili ručnom miješanju u loptu. 5. razvaljajte tijesto odmah, a ne diže.  , na 1-1,5 cm debljine. Izrada oblik krafni vrijeme ili kalupe za krafne. 6. tijesto minuti na malo pobrašnjenu površinu, pokrijte toplom krpom. Ostaviti da se diže 30-40 minuta. biti sigurni da je prostorija u kojoj se pripremamo tople krafne. 7.   Zagrijte ulje na srednjoj temperaturi. A onda smanjiti na malo manje od pola, pa smo počeli , Čekaj malo ili tako pržiti krafne. Kad sam imao 10, na početku i opeklina ih do 4. Obratite pozornost samo dok su krafne pržene da se ne dodiruju. Se 8 Ove krafne pržite dok smo ih poredali na radnoj površini, tako da nema okreće prvi, ali u ulju i ne ići ispod poklopca dok se prže. čim dođemo zlatno smeđe okretanja jednom, završio uvježbava na papiru da apsorbiraju višak ulja, kada su svi pržiti, uspricamo strana pekmez na okus i vanilije krema ili Nutella :) vam se sviđa. Pospite vrhu s mješavinom šećera u prahu i vanilin šećerom. 9. Dobar tek :)Posluživanje
izvorhttp://www.kujate.com/

Нема коментара:

Постави коментар