Patlidžan s jabukom
Sastojci
priprema
Patlidžan operite, ogulite, narežite na kolutove debljine 1 cm i sa obje strane kratko pecite u tavi bez ulja. U sud sipajte vode da pokrije dno, dodajte isječen crni luk, sol, papar i pirjajte 5 minuta. Zatim sipajte ostatak vode, dodajte proso, suncokret, isječen plavi pazlidžan i kuhajte još 15 minuta. U drugom sudu naribajte jabuku, dodajte izgnječeni češnjak, ulje, peršinov list, bosiljak, mljevenu golicu, lan, i orahe U ovu smjesu dodajte kuhan i prohladjen patlidžan, sve dobro izmiješajte i služite uz salatu po izboru. izvorhttp://www.kuvajsam.com/
Patlidžan operite, ogulite, narežite na kolutove debljine 1 cm i sa obje strane kratko pecite u tavi bez ulja. U sud sipajte vode da pokrije dno, dodajte isječen crni luk, sol, papar i pirjajte 5 minuta. Zatim sipajte ostatak vode, dodajte proso, suncokret, isječen plavi pazlidžan i kuhajte još 15 minuta. U drugom sudu naribajte jabuku, dodajte izgnječeni češnjak, ulje, peršinov list, bosiljak, mljevenu golicu, lan, i orahe U ovu smjesu dodajte kuhan i prohladjen patlidžan, sve dobro izmiješajte i služite uz salatu po izboru. izvorhttp://www.kuvajsam.com/
Нема коментара:
Постави коментар