Претражи овај блог

петак, 20. мај 2016.

Patlidžan s jabukom

Patlidžan s jabukom

Patlidžan s jabukom (foto: kuvajsam.com)

Sastojci

  • 1 veći patlidžan
  • 1 kisela jabuka
  • 1 mala glavica crnog luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 30g mljevenih oraha (3 pune žlice)
  • po 1 žlica prosa, sirovog oljuštenog suncokreta
  • 2 žlice ulja
  • 2 dl vode
  • ½ veze peršunovog lista
  • po ½ žličice bosiljka i papra
  • 1 žličica soli
  • po 1 žlica mljevene golice i mljevenog lana

priprema

Patlidžan operite, ogulite, narežite na kolutove debljine 1 cm i sa obje strane kratko pecite u tavi bez ulja. U sud sipajte vode da pokrije dno, dodajte isječen crni luk, sol, papar i pirjajte 5 minuta. Zatim sipajte ostatak vode, dodajte proso, suncokret, isječen plavi pazlidžan i kuhajte još 15 minuta. U drugom sudu naribajte jabuku, dodajte izgnječeni češnjak, ulje, peršinov list, bosiljak, mljevenu golicu, lan, i orahe U ovu smjesu dodajte kuhan i prohladjen patlidžan, sve dobro izmiješajte i služite uz salatu po izboru.  izvorhttp://www.kuvajsam.com/

Нема коментара:

Постави коментар