CRVENO-BIJELE KOCKE: Kolač bez jaja, pečenja, margarina…, kremast i neodoljiv
Sastojci:
- keks petit beurre ili sličan,
- 500 g slatke pavlake,
- 1 puding od vanilije,
- 0,5 l mlijeka,
- 3 kašike šećera,
- malo ruma,
- 300 g višanja
Priprema:
Prvo prah za puding pomiješajte sa šećerom, dobro izmiješajte i dodajte malo od pola litra mlijeka, tako da dobijete glatku pastu.
Zatim tako dobivenu smjesu sipajte u ostalo mlijeko i skuhajte puding. Dobro ga ohladite.
Umutite pavlaku, odvojite jednu trećinu u drugu posudu da imate za ukrašavanje kolača, a u ostatak dodajte u ohlađeni puding.
Keks umačite u rum ili mlijeko i rum ili kako volite, može i u kafu.
Redajte keks, premažite filom, pa opet keks, fil, keks i na vrhu čistu umućenu pavlaku koju ste odvojili. Po vrhu poredajte višnje.
Višnje možete stavljati i u sredinu kolaca po filu, ali bi onda sve bilo crveno i teže bi se rezalo.
Umjesto višanja možete upotrijebiti i jagode ili maline.
Prije rezanja i serviranja obavezno dobro ohladiti!
Izvor: Coolinarika.com
Sastojci:
- keks petit beurre ili sličan,
- 500 g slatke pavlake,
- 1 puding od vanilije,
- 0,5 l mlijeka,
- 3 kašike šećera,
- malo ruma,
- 300 g višanja
Priprema:
Prvo prah za puding pomiješajte sa šećerom, dobro izmiješajte i dodajte malo od pola litra mlijeka, tako da dobijete glatku pastu.
Zatim tako dobivenu smjesu sipajte u ostalo mlijeko i skuhajte puding. Dobro ga ohladite.
Umutite pavlaku, odvojite jednu trećinu u drugu posudu da imate za ukrašavanje kolača, a u ostatak dodajte u ohlađeni puding.
Keks umačite u rum ili mlijeko i rum ili kako volite, može i u kafu.
Redajte keks, premažite filom, pa opet keks, fil, keks i na vrhu čistu umućenu pavlaku koju ste odvojili. Po vrhu poredajte višnje.
Višnje možete stavljati i u sredinu kolaca po filu, ali bi onda sve bilo crveno i teže bi se rezalo.
Umjesto višanja možete upotrijebiti i jagode ili maline.
Prije rezanja i serviranja obavezno dobro ohladiti!
Izvor: Coolinarika.com
Нема коментара:
Постави коментар