Претражи овај блог

петак, 20. мај 2016.

Karfiol s mrkvom

Karfiol s mrkvom


Kelj s mrkvom (foto: kuvajsam.com)Kelj s mrkvom (foto: kuvajsam.com)

Sastojci

  • ½ kg karfiola (jedna manja glavica)
  • 1 struk praziluka
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 mrkve
  • po 1 žlica ječma, sirovog oljuštenog suncokreta i oraha
  • 2 žlice ulja
  • 2 dl vode
  • ½ veze peršunovog lista
  • po ½ žličice bosiljka i papra
  • 1 žličica soli
  • 2 žlice mljevenog lana

priprema

Pod mlazom vode operite usitnjen karfiol. U sud sipajte vode da pokrije dno, dodajte isječen poriluk, sol, papar i pirjajte 5 minuta. Zatim sipajte ostatak vode, dodajte ječam i cvjetača i kuhajte 15 minuta.Dok se cvjetača kuha u drugom sudu pomiješajte naribanu mrkvu, presovan češnjak, suncokret, orahe, ulje, peršinov list, bosiljak i mljeveni lan. U ovu smjesu dodajte kuhani karfiol koji je malo prohladjen, sve dobro izmiješajte i služite uz salatu po izboru.                izvor http://www.kuvajsam.com/

Нема коментара:

Постави коментар