Претражи овај блог

петак, 20. мај 2016.

Ljetna janija od patlidžana

Ljetna janija od patlidžana 

Sastojci

  • 400 g plavih patlidžana
  • 200 g tikvica
  • 200 g zelenih paprika
  • 300 g rajčice
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 dl ulja
  • 50 g brašna
  • 1 dl bijelog vina
  • peršin
  • papar
  • so

priprema

Paprike ispecite na ploči ili na roštilju, ogulite ih, očistite od sjemenki i narežite na rezance.
Ogulite tikvice i patlidžane i narežite na kolutove. Uvaljajte ih u brašno i brzo s obje strane prepecite na vrelom ulju. U zemljanu ili vatrostalnu posudu poredajte prvo patlidžan, zatim tikvice i paprike i na kraju paradajz isječen na deblje kolutove. Pospite sitno sečenim češnjakom, peršinom, paprom i solju. Izmiješajte vino i ulje u kojem se pržilo povrće pa prelijte Janija. Pecite na jakoj vatri oko 20 minuta.
 izvorhttp://www.kuvajsam.com/

x

Нема коментара:

Постави коментар