Šampinjoni sa vrhnjem i krumpirom
SASTOJCI
4 osobe- 50 dkg šampinjona
- 1 kg krumpira
- 1 kom luk malo veča glavica
- 0 ,50dcl ulja
- 1 žlica crvene mljevene paprike
- 1 žličica soli
- 1 žlica vegete
- 0,50dcl vrhnja za kuhanje
- voda ajvar i začinsko bilje koje vam paše
PRIPREMA
- Šampinjone narežite na šnite ,krumpir na kockice .Zagrijte ulje i dodajte luk sitno nasjeckan pa ga popržite do zlatno žute boje i na to dodajte crvenu papriku i odmah zalijete sa vodom.Sada dodajte šampinjone i krumpir pa nalinje toliko vode da sve to prekrije.Posolite i dodajte začine i kuhajte dok sve to ne bude kuhano.Kad je kuhano dodaje vrhnje i napravite si gustoču kakvu vi volite .Sad još to samo kratko prevrite.Želim vam da guštate kao ja.
- Želim vam dodati da to možete raditi sa bilo kojim gljivama ,a najbolji su vrganji mogu biti suhi i svježi.
Izvor: www.coolinarika.com
Нема коментара:
Постави коментар