SVADBARSKI KUPUS
POTREBNO JE:
500 g svinjskog mesa, 500 g junećeg mesa, 300 g suvih rebara, 300 g suve slanine, 2 glavice kiselog kupusa, 1 suva svinjska nogica, 10 zrna bibera, 4 lista lorbera, 2 glavice crnog luka, 2 suve crvene paprike, 2 kašičice mlevene paprike.
PRIPREMA:
Na dno lonca stavite slaninu isečenu na listove. Iz kupusa odstranite koren, pa obe glavice kupusa presecite na po 8-10 delova. U lonac preko slanine stavite red kupusa, red pomešanog raznog mesa i po pola količine isečenog crnog luka, lorbera i mlevene paprike. Slaganje ponovite istim redom. Odozgo stavite kupus, a preko njega suve crvene paprike. Nalijte hladnom vodom da ogrezne i kuvajte na tihoj vatri 4-5 sati. Za vreme kuvanja lonac povremeno protresite da ne zagori. Pri kuvanju voda treba da uvri, kako kupus ne bi bio čorbast. Jelo probajte i po potrebi posolite. Uz svadbarski kupus poslužite proju.
Нема коментара:
Постави коментар